""

Tarihi Saat Kulesi restore edilecek « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:52

Tarihi Saat Kulesi restore edilecek

Yozgat’ın tarihi simgelerinden biri olan Saat Kulesi’nde restore çalışmaları başlayacak.

Tarihi Saat Kulesi  restore edilecek
Son Güncelleme :

01 Kasım 2017 - 7:00

Etrafında yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle zamanla yıpranan tarihi Saat Kulesi’ni koruma çalışması başlatan Yozgat Belediyesi, Anıtlar Kurulu’nun onayından sonra Saat Kulesi’nin iç kısmında sağlamlaştırma çalışmalarına başlayacak.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Hangi çalışma yapılırsa yapılsın Saat Kulesi’nin etrafının kapasitesi yaklaşık 300-400 araçtır. Ancak Yozgat’ta 40 bine yakın araç var ve bunların hepsi de Saat Kulesi’nin etrafında konuşlanmak istiyor. Böyle bir durumun imkanı yok. Saat Kulesi ciddi tehlike içerisinde ve yakın zamanda kulenin büyük onarımını da gerçekleştireceğiz. Saat Kulesi’nin etrafındaki göbeği bir metre genişlettik. Böylece araç trafiği sebebiyle kulenin sarsıntısını azaltmış olduk. Yozgat’ın sembolü olan kuleyi koruma altına almış olduk” dedi.
Restore çalışmasıyla ilgili projeyi hazırladıklarını ve Anıtlar Kurulunun onayından geçtikten sonra belediye imkanlarıyla çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Arslan,”Herkes kulenin saatinin çalışmamasından şikayet ediyor. Saatin çalışmaması bozuk olmasından değil. İçerisindeki mekanizmanın gevşeme nedeniyle saatin topuzunun taşlara ve merdivenlere takılması sorunu var. Bu yüzden Saat Kulesi içerisinde bulunan merdivenlerde, taşlarında gereksiz sıvalar yapılan yerlerle ilgili düzenlemeler yapacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.