""

YOZGAT GARİPLİKLERİN KOL GEZDİĞİ YERİN ADIDIR « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:58

YOZGAT GARİPLİKLERİN KOL GEZDİĞİ YERİN ADIDIR

YOZGAT GARİPLİKLERİN KOL GEZDİĞİ YERİN ADIDIR
Son Güncelleme :

15 Aralık 2016 - 7:00

 

Yozgatlıda bu garipliklere kimi zaman gülüyor, kimi zaman yönünü değiştirip, yoluna devam ediyor.

Bu garip durumlardan birisi daha yakın geçmişte yaşandı…

Biliyorsunuz bir süredir Yozgat’a yapılacak havaalanı ile ilgili gelişmeler kamuoyunun gündeminden düşmez oldu ya.

Yer konusunda Çorum ile aramızda bir takım tartışmalar halen devam ederken, bu olay beni yıllar öncesine götürdü…

Hafızalarımızı tazelediğimizde hatırlayacaksınız Anavatan Partisinin son dönemlerinde Yozgat’a bir havaalanı yapılması söz konusu olmuştu…

O dönem hükümette Yozgat’ı temsil eden milletvekilleri, ilimize Devlet Hava Limanı uzmanlarını göndererek, bir yer incelemesinde bulunmalarını, bulunan yerinde kısa süre de havaalanı yeri olarak tahsis edilmesini istemişlerdi…

Devlet Hava Limanından gelen uzmanlar Yozgat civarında uzun bir süre inceleme yaptıktan sonra uygun bir yer bulduklarını hazırladıkları raporda belirtmişlerdi…

Daha sonra uygunluğu kesinlik kazanan yer havaalanı yeri olarak tahsis edildi…

Topaç ve Musabeyli köyleri yol güzergâhında bulunan yere Yozgatlı havaalanı yapılacak diye beklerken, birileri ortaya bir iddia sürerek, “buraya havaalanı olmazmış” dedi.

Bu söz kimden çıktı, kim söyledi hala bilinmiyor, bu sebeple de kimse sözün arkasına düşmedi ama daha sonra aynı kişi ya da kişilerce ortaya bir başka iddia sürüldü.

Bu iddiaya göre havaalanı yeri olarak tahsis edilen bölgede hava boşluğu olduğu için, bu sebepten dolayı da buraya uçak inemeyeceği için bu yerin havaalanı yeri olması mümkün değilmiş…

Bu hikâye her aklıma düştüğünde inanın gülmekten gözümden yaş gelir. Şimdi diyeceksiniz ki nereden çıktı bu mevzu. Elbette durduk yere çıkmadı, bir sebep var ki; yıllardır rafta durmasından dolayı üzeri tozdan görülmeyecek bir duruma gelen konu tekrar gündeme gelmek durumunda kaldı.

Mesele şu! Önce havaalanı yeri olarak tahsis edilen yer daha sonra Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesine uygulama alanı olarak tahsis edildi…

Daha sonra Üniversiteden geri alınarak, Adliyeye tahsis edildi.

Adliyeye tahsis edilmesinin de nedeni Yozgat’a yeni daha kapsamlı ve kapasiteli bir Ceza Tutuk Evi yapılması söz konusu oldu.

Yazımın başında Yozgat’ta her gün yeni bir garip durum ortaya çıkıyor demiştim ya. Şimdide böyle bir durum ile karşı karşıyayız.

Her ne kadar vatandaş, Yozgat’ın yeni bir Cezaevine ihtiyacı yok dese de, bu durum mevcut Cezaevinin suyu mu çıktı şeklinde yorumlar yapıldı.

Yozgat denildiğinde iki kere düşünülmeli ve böyle farklılıklara alışılmalıdır.

Sonuç olarak yıllarca yapılan istatistiklerde Yozgat’ın her yıl 10 binden fazla göç verdiği resmi rakamlarla açıklanmasına karşın bu durum kabul görmedi.

Kabul görmeyen başka sorunları sıralayacak olursak, işsizlik ve istihdam alanlarındaki sıkıntılardır.

Tarımda, Eğitimde, Sağlıkta, Ulaşımda ve en önemlisi de ekonomideki sorunlar anlatmaya kalkarsak, oturup günlerce konuşmak gerekiyor.

Çünkü bu sorunlar yıllarca görmezden gelinmesiyle bugün yaşanan sorunlar dağ gibi büyüdü.

Şimdi yavaş yavaş bir takım yeniliklere kapılar aralanması da vatandaşa garip gelmektedir. Yıllarca ihmal edilmişliğin getirdiği sorunlar bugün hepsinin aynı an da çözülmesi de başka sorunlara kapı aralamaktadır.

 

 

  • Havaların soğuması üzerine karbon monoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyarmak durumunda kalan Müdür!
  • Katı atık düzenli depolama sistemini en kısa zamanda devreye koyarak, faydalı bir çalışmanın hazırlığını yaptıklarını anlatan Başkan!
  • Staja giriş sınavı ile ilgili son başvuru tarihinin yaklaştığını, adayların son gün tarihi unutmamalarını hatırlatan Başkan!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.