""

Yozgat Tiyatro Okulu Neden Olmasın Ki? « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:54

Yozgat Tiyatro Okulu Neden Olmasın Ki?

Yozgat Tiyatro Okulu Neden Olmasın Ki?
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2017 - 7:00

Bir arkadaşımın daveti üzerine hafta sonu gittiğim “Asitli İçecek” tiyatro oyununa bu hafta değinmeden geçmek istemedim. Sürmeli Tiyatro Topluluğu tarafından sergilenen oyunda başroldeki Osman karakterini canlandıran Hacı Hatipoğlu’nu nerdeyse ağzı açık seyrettim. Hatta sahnenin sol tarafında olup bitenleri bırakıp, onun sessiz sedasız yemek yemesini bile seyrettim. Böyle bir yeteneğin Yozgat’ta olması gurur verici dedim. Yanlış anlaşılmasın elbette ki tüm oyuncular başarılıydı, hepsini tebrik ediyorum. Osman’ı ayrı bir beğeni ile seyrettim. Ses mimik, jestler oldukça iyi, karakterini yaşayan başarılı bir arkadaşımız dedim.

Sonra şöyle bir Yozgat’ı düşündüm, bir şehirde o yörede yaşayıp bu kadar tiyatro oyunu çıkaran kaç ilimiz var dedim, büyük şehirlerimizi kenarda bırakacak olursak. Parmak sayısını geçmez. O iller arasında yine Yozgat var. Bir başarı söz konusu yine. Sönük mü kalmış desem, sessiz mi bilemediğim bir burukluk hissetim yine yüreğimde. Sonra yine beyin fırtınası yaptım, dedim ki neden sadece oyun üzerine çalışmalar? Neden sadece o oyunda olan oyuncular? Neden Yozgat’ta bu işe gönül veren hocalar ve yetenekli insanlar varken Yozgat Tiyatro Okulu kurulmasın dedim kendi kendime yine… Yine…

Bir yerlerde bilmediğim bir yanlışlık mı, eksiklik mi? Buram buram kültür kokan, yetenek fışkıran bir şehrin kültür merkezi olmamasının nedeni ne ola ki?

Ne biliyor musunuz, birlik olamamak. İsim önceliğimiz olsun, ben yaptım demek. Nasıl partiler bir konuda anlaşamıyorsa biz de Yozgat’ta koalisyon kuramıyoruz. Aynı düşünen farklı güçleri bir araya getirmek neden bu kadar zor? Etiketler mi? Başka eksiklikler mi?

Umarım bir gün Yozgat’ta ilerleyen yıllarda bir tiyatro okulunu görmek nasip olur. Amatör oynayan arkadaşlarımızın profesyonel yeteneklerini, profesyonel ekip olarak seyretmeyi nasip eder inşallah Rabbim. Bir işi mükemmel yapmak profesyonel anlamına gelmediğini hatırlatmak isterim. Bir işi kazanç sağlayarak yaptığınızda profesyonel oluyorsunuz. Bizim yetenek fışkıran arkadaşlarımızın ne eksiği var? Türkiye neden Yozgat’ı bir de sanat yönünden duymasın ki?

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.