""

Yozgat’ta Nisan Otizm Farkındalık Ayının Ardından « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 12:46

Yozgat’ta Nisan Otizm Farkındalık Ayının Ardından

Yozgat’ta Nisan Otizm Farkındalık Ayının Ardından
Son Güncelleme :

24 Nisan 2017 - 7:00

Yozgat’ta güzel şeyler oluyor. Beklenmeyen hareketler bunlar demek nükte olur. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği tarafından Otizm Farkındalık Yürüyüşünde, Yozgat Valimiz Kemal Yurtnaç ve kurum müdürlerinin otizmli çocuk ve aileleriyle el ele yürümesi görülmede değer sahnelerdendi.

Yürüyüş sonrası Orman İşletme Müdürlüğünden gelen bir telefon hepimizi daha da heyecanlandırdı. Otizm Farkındalık Hatıra Ormanı oluşturmak istediklerini söylediler, planlar yapıldı ve dikildi fidanlar. Ne de güzel oldu. Projede emeği geçen herkese teşekkürler. Yozgat’ta güzel şeyler olduğuna inandım, inandırdıkları için teşekkürler.

Her binanın mimarı olduğu gibi Yozgat’ta bu kadar Otizm ’in vurgulanmasında emeği geçen, sağlık mimarımız Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Ümit Işık. Soyadı gibi bize de ışık saçtı.

Bu arada Çocuk ve Gençlik Meclisini bir araya getiren, toplantılarında otizme yer verip, projelerde destekleini esirgemeyen, Otizm Farkındalık Yürüyüşünde bizimle yürüyüşe katılan Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fadime Solmaz’a da teşekkürlerimi borç bilirim.

Ve gece gündüz demeden çalıştığımız mesai arkadaşlarım, Yozgat’ta sağlık alanında yapılacak her projede yanımızda olan, destekleyen Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca’ya da teşekkürlerimi sunuyorum. Yozgat’ta yüreği güzel insanlar var, Yozgat’ta güzel işler oluyor dedirten.

Dolu dolu geçen Otizm Farkındalık Ayında beni etkileyen hadiseyi sizlerle paylaşmadan geçmek istemedim. Yürüyüş sonrası gazetecilerle röportaj yapan bir annenin konuşması… “Bizler yalnızız, kimse bizimle görüşmek istemiyor, kapımız çalınmıyor”.

Bugün otizmli olmadığımız için okuyabiliyoruz bu satırları, yarın otizmli bir çocuk sahibiebeveyn olarak okumayacağımızın garantisi yok baylar bayanlar… Sağlıcakla kalın.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.