""

“16 takım Üçüncü Lig’e yükseltilsin” « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 18:44

“16 takım Üçüncü Lig’e yükseltilsin”

Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden ve aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 16 ilin profesyonel liglerde takımı bulunmazken, Kars 36 Spor Kulübü başkanı Ali Uçum bu 16 takımın Üçüncü Lige yükseltilmesi çağrısında bulundu.

“16 takım Üçüncü Lig’e yükseltilsin”
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2023 - 18:22

Kars’ta yayın hayatını sürdüren Lider Haber Ajansı (LHA) internet sitesinde yer alan habere göre, Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum’un Kars, Ardahan, Burdur, Çankırı, Çanakale, Yalova, Hakkari, Bingöl, Bartın, Sinop, Bitlis, Kilis, Bilecik, Şırnak ve Yozgat illerinde mücadele eden BAL Ligi takımlar 3. Lig’e yükseltilsin çağrısında bulunduğunu duyurdu.
15 KULÜP BAŞKANINA ÇAĞRI
TFF BAL 3’üncü Grup’ta mücadele eden Kars 36 Spor’un Başkanı Ali Uçum, 15 ilde bulunan 16 amatör lig takım yöneticilerine çağrıda bulunarak dayanışma seferberliği başlattı. LHA’nın haberine göre, Uçum, ‘’15 ilde zor şartlarda hiçbir destek almadan mücadele eden Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarının yeni bir grup açılarak 3’üncü Lige doğrudan çıkartılması gerekiyor. Bu takımların 3. Lig’de mücadele etmeleri durumunda reklam, Spor Toto, Ziraat Kupası ve maç yayınları ile elde edecekleri gelirle bir nebze olsun kendilerini idame ettireceklerdir’’ dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TFF’na çağrıda bulunan Uçum, ‘’Futbol birçok alanda gençleri bir araya getiriyor, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor, şehirlere ve ilçelere canlılık getiriyor. Malumunuz Türkiye genelinde 16 ilin profesyonel liglerde takımı bulunmuyor. Bunlardan bir tanesi de Serhat Şehrimiz Kars. BAL Ligi’nin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Biz Kars 36 Spor olarak Kağızman G.B ile oynatımız Play Off maçından sonra Lig’de kalmayı garantiledik. Fakat Kars Sporumuz bugün itibariyle baktığımızda şehir olarak ve takım olarak kenetlenmiş olarak profesyonel Lig’i hak eden bir konuma gelmiştir. Kars, Türkiye genelindeki profesyonel takımı bulunmayan 16 ilden biri olan Kars’ın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Türkiye Futbol Federasyonumuza bir duyuru yapmak istiyoruz. Yapmak istediğimiz bu duyuru aslında geçmişte örneği olan bir durumdur. 16 takımın aynı anda bir yeni bir gurup açılarak 3. Lige taşınmasını talep ediyoruz. Bu ligde alacağımız desteklerle biraz daha rahatlamamızı ve takımımızı imar etmemizi sağlayacaktır. Yetkililerimize selamlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz’’ dedi.
3’ünci Lig’e çıkarılmasını istediği ve profesyonel liglerde takımları olmayan şehir ve takımları ise şu şekilde: Kars 36 Spor (Kars)Ardahanspor (Ardahan)Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi spor (Burdur)1074 Çankırıspor (Çankırı)Bigaspor (Çanakkale)Yalova Altınovaspor (Yalova)Yuksekoya Belediyespor (Hakkari)12 Bingölspor (Bingöl)Bitlis Özgüzeldirispor (Bitlis)Bartınspor (Bartın)Boyabatspor (Sinop)Serhat Ardahanspor (Ardahan)Kilis Belediyespor (Kilis)Bilecik 1969 Spor (Bilecik)Şırnak İdman Yurdu (Şırnak), Yozgat Bozokspor (Yozgat)
Haber Merkezi

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/puandurumu.php on line 19