""

BASIN YİNE HATIRLANMADI… « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 00:15

BASIN YİNE HATIRLANMADI…

BASIN YİNE HATIRLANMADI…
Son Güncelleme :

27 Temmuz 2017 - 7:00

24 Temmuz tarih itibariyle Basında sansürün kaldırılışının yıldönümüdür. Bugün basın camiasında bayram niteliğinde kutlanır, önceden çeşitli kurum ve kuruluşlar günün anısına ziyaretler yapar, gündeme ilişkin konular da açıklamaları olurdu.

İlin Valisi,

İlin Belediye Başkanı,

Ve dahası bu günü çeşitli faaliyetlerde bulunarak, hatırda tutulmasına vesile olurdular…

Ya şimdi…

Mesele aslında sadece Yozgat’ın meselesi değil biraz inceleme yapıldığında benzer durumlar başka şehirlerde de yaşanmaktadır.

Fakat konuyu öz eleştiri yaparak iki kelime ile anlatmak gerekirse yakalık maalesef sınır tanımaz bir duruma geldiğinin kanıtıdır bu yaşananlar…

Peki;

Müstahak mıyız?

Bunun yorumunu herkes kendi yapmalıdır…

Fakat Basında sansürün kaldırılışını yıldönümü hiçbir zaman böyle hatırlanmamıştır.

Sorun Belediye Başkanı Sayın Ahmet Şimşek yayınladığı bildiride bakın konuyu nasıl özetliyor:

“Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basın, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynamaktadır. Basın; meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir.
Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken; meslek ilkelerini ve etiğini gözetmesi de son derece önemlidir.
Yozgat’ın ve Sorgun’umuzun her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, İnternet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.”

Öte yandan 24 Temmuz vesilesiyle Basın kuruluşlarını ziyaret eden ÇEDAŞ İl Müdürü Mustafa Bey ise, mütevazı kişiliği ile basında her zaman yer bulan bir isim olarak bugünü hatırladığını yaptığı ziyaretlerle gösterdi.

Son bir not Bu konuda şehir bilimcilerinin bir tespitini paylaşacağım şöyle ki; bir şehrin ne kadar geliştiği ya da gelişmediği o ilde bulunan basın kuruluşlarının durumlarından belli olur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.