""

Eleştirenler de olacak, sahiplenenler de… « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 08:29

Eleştirenler de olacak, sahiplenenler de…

Eleştirenler de olacak, sahiplenenler de…
Son Güncelleme :

28 Şubat 2019 - 9:50

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ı ziyaretlerinde kurulacak Askeri Birliklerin ilkinin Yozgat’a kurulacağını söyledi ya…

Bunun üzerine meseleyi sahiplenenler de oldu, eleştirenler de. Sosyal paylaşım sitelerine baktığımızda kimileri fotoğraf yayınladı konuyu sahiplendi, kimileri de seçim vaadi olarak nitelendirdi…

Fakat Şehirlerin ve vatandaşın menfaatine belli kazanımlar elde etmek istiyorsak, doğru eleştiriden ne korkmak gerekir ne de kaçınmak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ı ziyaretlerinde sadece Askeri Birlik kuracağız demedi aslında. Bir de Diş Hekimliği Fakültesi kuracağız dedi…

* * * *

Askeri Birlik kuracağız derken, adres göstermeyen Sayın Erdoğan, Diş Hekimliği Fakültesi için yer tarifi dahi yaptı… Konuşmanın sadece bu bölümünü dinleme imkanı bulursanız Araştırma ve Uygulama Hastanesi eski binasının bu hizmet için kullanılacağını söyledi.

Kaleme aldığım birçok yazımda; Yozgat Devlet yatırımının her türlüsünü hak ettiğini söylemişimdir. Çünkü Devlet yatırımı olarak Yozgat’ta bacası tüten ne bir fabrika ne de bünyesinde yüzlerce veya binlerce istidam sağlayan kuruluş bulunmamaktadır.

Ali Keven, Milletvekili seçildikten sonra bu konuların üzerinde en duran isimlerin başında gelmektedir.

* * * *

Sayın Erdoğan’ın Yozgat’a söz verdiği Askeri Birlik konusunda da bir açıklama yapan Keven, konuya şöyle yaklaşım gösterdi:

“10 Temmuz 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi için geldiği Yozgat’ta kendisine iletilen Acemi Birliği taleplerine “Size acemi birliği yakışmaz. Ustalara usta birliği yakışır” cevabını veren Sayın Erdoğan o günden bugüne yaklaşık 5 yıllık sürede hangi yetkisi yoktu da bu sözünü tutmadı. Yozgat’ta 2014 yılında söylediği usta birliği yakışır sözünü neden unuttu önce bunun açıklamasını yapması gerekirdi. Şimdi yine bir seçim arifesindeyiz ve Yozgat’ta genel seçimde yaşadıkları düşüşü önlemeye çalışan siyasi iktidar Yozgatlılara yeni seçim vaatlerinde bulunuyor ve yıllarca gözden ırak olmuş Yozgat’ın gönlünü okşamaya çalışıyor.
Yozgat artık somut adım istiyor. Hangi birliğin ne zaman getirileceğinin somut bir şekilde açıklanmasını istiyor. 17 yıldır neden yapmadınız diye soruyor Yozgat? 17 yıldır en üst seviyelerde size destek veren bu ilin yaşadığı sorunları ve en önemlisi göç sorununu, işsizliği bugüne kadar neden çözmeye yanaşmadınız?” diye sordu.
Verdiği oyla en üst sıralarda yer alan Yozgat’ın hizmette karşılığını bulamadığını ve gelişmişlik sıralamalarında maalesef 65. Sırada olduğunu söyleyen Keven;“Yozgat 24 Haziran’da milletvekilliği seçiminde kendisini yıllardır oyalayanlara en ağır cevabı verdi ve oyunu % 64’ten % 53’e düşürdü. Ancak Cumhurbaşkanı’nın kendisine Yozgat % 75 oy verdi ve ülke genelinde 6. Sırada yer aldı. Ama gelişmişlikte hep sonlardayız. İşsizlikte rekor kırıyoruz. Verdiğimiz göçte birinciyiz maalesef. Göç sorunumuz artarak devam ediyor. 2000 yılında 682 bin olan nüfusumuz 2018’de 418 bine düştü. Sayın Erdoğan, Avrupa’da bazı şehirlerde ve başkentimiz Ankara’da Yozgat’ta yaşayandan daha fazla Yozgatlı olduğunu gurur verici bir durummuş gibi söylüyor ancak bilmiyor ki Yozgatlı geçinemediği için iş bulamadığı için göç ediyor. Yozgat 17 yıldır cazibe merkezi haline getirilmiş olsaydı da bu kadar göç vermeseydik.
Mevcut fabrikalar yıkılacağı yerde yenileri yapılmış olsaydı da gençlerimiz büyükşehirlere iş bulmaya gitmek zorunda kalmasaydı.”

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinden sonra ilçeleri tek tek gezerek, teşekkür ziyaretinde bulunan Vekil!
  • İhtiyaç sahibi öğrencilerin yüzünü güldürmek amacıyla sosyal market kurarak, farkındalık oluşturan bir grup Öğretmen!
  • Maden Teknik Araştırma ekibiyle birlikte ilçede bulunan termal kaynakları ekonomiye kazandırmaya çalışan Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.