""

Fas’tan Yozgat’a çifte gelin « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 21:52

Fas’tan Yozgat’a çifte gelin

Yozgat’ta ikamet eden ve ailesinde Fas’lı bir gelin bulunan Mehmet Yılmaz, oğullarını da aynı düğünde Fas’lı gelinler ile evlendirdi.

Fas’tan Yozgat’a çifte gelin
Son Güncelleme :

14 Nisan 2024 - 17:14

Yozgat’ta Mehmet Yılmaz isimli vatandaş, oğulları Şükrü ve Ahmet Seyfullah Yılmaz’ı Cumartesi günü gerçekleşen düğünde Hacer ve Oumaima isimli Faslı gelinler ile evlendirdi.
Ailelerinde Faslı bir gelin olduğunu ve kendisinden çok memnun olduklarını ifade eden Mehmet Yılmaz, şunları söyledi; “Ailemizde Faslı bir gelinimiz var ve kendisinden çok memnunuz. Gelinimizin aracılığı ile çocuklarım ve gelinlerim birbirini tanıdı beğendi. Bunun üzerine çocuklarım Fas’a gittiler bir süre orada kaldılar. Ardından evlenme kararı aldılar. Daha sonra Fas’ın Casablanca şehrinde, oranın gelenek göreneklerine göre kına gecesi ve düğünlerini yaptık. Ardından Türkiye’ye döndük ve şimdi de burada düğünlerini yaptık.”
“KÜLTÜRLER ARASINDA ÇOK FARK YOK”
Fas ve Türkiye’nin kültür, gelenek ve görenekleri arasında büyük bir fark olmadığını ifade eden Yılmaz sözlerini şöyle sonlandırdı; “Fas ile Türkiye arasında çok büyük bir kültür farkı yok. Faslılar da Türk kültürüne, gelenek ve göreneklerine yabancı değiller. Gelinlerim de Türkiye’yi ve Yozgat’ı çok sevdiler.”
Yeniufuk Gazetesi ailesi olarak genç çiftlere mutluluklar diliyoruz. /Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.