""

İşsizlik ve İstihdam meselesi… « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 08:07

İşsizlik ve İstihdam meselesi…

İşsizlik ve İstihdam meselesi…
Son Güncelleme :

01 Mart 2019 - 7:00

Yozgat’taki işsizlik; hem iktidar hem de muhalefet tarafından kabul gören bir gerçektir… İstatistik verileri tek tek kılcal damarlara kadar incelemeye gerek yoktur; sokağa çıkan bunu görür… Cumhur İttifakını oluşturan Belediye Başkanı adayları Celal Köse ve Mehmet Erdemir sıklıkla konuya değinmesi boşuna değildir…

Hem Celal Köse hem de Mehmet Erdemir başkan seçildiklerinde yatırım projesiyle işsizliğin azaltılmasına yönelik çalışmalara değinmelerinin nedeni, sokağın sesini dinlemesindendir… Bütün toplantılarda da aldığım bilgilere göre, sürekli olarak da “esnafımıza her konuda yardımcı olacağız, yatırımcının önü açılacak” ifadesine yer verilmektedir…

Yerel yönetimlerin yatırımcıya destek olması yönünde geçen beş yıl içinde fazlaca bir şeyler yapıldığını söyleyemeyiz. Yozgat’a yatırım amacıyla gelen birçok insanın ortak derdi bürokratik engeller oldu. Her ne kadar Bürokrasi konuştuğunda yatırımcımıza destek olduk, elimden gelen her türlü katkıyı sunduk deseler de maalesef bu konuda sıfır bürokrasiyi göremedi yatırımcı.

* * * *

Yozgat’taki işsizliğin temel sebebi yeteri kadar istihdam alanlarının olmayışıdır. Bir başka temel sorun ise, alt yapı ve üst yapı anlamında imkanların da yetersizliği yüzünden Yozgat’ta iş yapamayan, çektiği sıkıntılar sebebiyle başka şehirlere göç eden iş insanları hafta başında Yozgat’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gündemindeydi…

Cumhurbaşkanlığı olarak Yozgat’ın gelişmesi, kalkınması, büyümesi için her türlü teşviki vermeye hazır olduklarını vurgulayan Erdoğan, bunun için sadece kara yolu, demir yolu, havalimanı yapmanın, sadece teşvik vermenin yeterli olmadığının altını çizdi.

Erdoğan, “Yozgatlı kardeşlerimizin merkez ve tüm ilçeleriyle birlik, beraberlik, dayanışma içinde memleketlerine sahip çıkmaları gerekiyor. Yozgatlı kardeşlerimiz Yozgat’a sahip çıkmalı.

Benzer coğrafi şartlara, altyapılara, imkanlara sahip yanı başındaki iller nispeten ileri giderken Yozgat’ın yerinde saymaması gerektiğini belirten Erdoğan, “Hatta mevzi kaybediyorsa ellerimizi başımızın arasına alıp düşünmeliyiz” dedi.

* * * *

Sayın Cumhurbaşkanın dediği gibi benzer imkanlarla Yozgat’ın çevresindeki iller gelişmiş, gelişmesini devam ettiriyorsa… Yozgat’ta bu anlamda yerinde saymaya devam ediyorsa işte insanlar bu sıkıntılar sebebiyle Yozgat’ta durmuyor, göç bu yüzden durdurulamıyor.

Çünkü Yozgat son yıllarda çok mevzi kaybetti… Yozgat, sadece nüfus göçü vermedi. Nüfus göçünün yanında beyin göçü verdi, bununla birlikte insanlar göçerken, ekonomik kazanımlarını yani sermayelerini haklı olarak beraberinde götürmeleri sıkıntıların daha da artmasına sebep oldu.

Hülasa yaklaşmakta olan 31 Mart yerel seçimler öncesinde bütün adayların konuşma metinleri ya da yapmayı taahhüt ettikleri projeler incelendiğinde hepsinin içinde istihdamı artırmak, yatırımcıyı desteklemek, bu konuda şimdiye kadar yaşanan bürokratik engeller dahil bütün sıkıntıları ortadan kaldıracak açıklamalar yer almaktadır.

Bu konuda durumun vahametini ifade etmek adına son bir ekleme yapmak gerekirse; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 14 personel almak amacıyla Noter huzurunda Bozok Şehir Stadında kura çekimi yapıldı. Bu kuraya 7 binden fazla işsiz insan müracaat etti.

 

  • Başkan adaylarının ev toplantılarına halen katılmadığı söylenen Belediye Meclisi üyesi adayları!
  • 28 Şubat’ta yapılan darbe girişimini yıl dönümünde sert bir dille eleştiren Sendika Şubesi Başkanı!
  • Vatandaşların elektrik kullanımında tasarruf etmeleri için çizgi film kahramanını kullanarak, farkındalık oluşturan Kuruluş!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.