""

KAZIM BAŞKAN DÖRT YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI… « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 08:50

KAZIM BAŞKAN DÖRT YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI…

KAZIM BAŞKAN DÖRT YILIN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPTI…
Son Güncelleme :

06 Nisan 2018 - 7:00

Belediye Başkanı Kazım Aslan 4 Nisan itibariyle başkanlık görevinde 4 yılı tamamladı… Bir takım radikal kararlar alarak geride bıraktığı bu 4 yıl içindeki hizmetlerini kimi zaman ayrıtı vererek, kimi zaman da isimlendirerek kamuoyunun bilgisine sundu…

Nohutlu Tepe tesislerinde dün 10 gibi başlayan toplantı 1 saatten fazla sürdü… Bu konunun ayrıntısına geçmeden önce şunu belirtmek isterim ki; Yozgat her dönem seçtiği Belediye Başkanlarının gerek bilerek, gerek bilmeyerek, gerekse elinde olmayan sebepler yüzünden yapılan bir takım hatalı işlere kurban edildi.

* * * *

Bu konuda yakın tarihimizden birkaç örnek verecek olursam; mesela yeni yerleşim alanları olarak bildiğimiz Kent Park bölgesi, hemen ilerisinde 1 yıl önce yapılan Şehir Hastanesi çevresi ve her biri gelişi güzel yerlere yapılan TOKİ binalarıdır…

TOKİ binaları dahil buralara yapılan konutların fiyatları bir taraftan çok pahalı olurken, hiçbirisinin mimari güzelliği bulunmamaktadır. Çevreye yansıttığı görsellik adeta fecaat oluştururken, çirkinlik bakımından adeta yarış halindeler.

Bu konuda daha önceki yazımlarda belirttiğim üzere bu binaların yapılması için müsaade edenler bu şehre telafisi mümkün olmayan ihanetin vebali ile hatırlanacaklardır.

* * * *

Dolayısıyla Şehir hastanesine her yolum düştüğünde bu çirkinlikleri görünce “Elinsaf yahu” demekten kendimi alıkoyamıyorum. Yine bu anlamda bir başka sorun Şehir’de bir türlü önüne geçilemeyen İmar düzenlemesidir… Bu konuda yıllardır, yapılan bütün çalışmalar hata üstüne hatayla devam etmiştir. Şehir merkezi son 15 yıldan beri çok katlı yükselen binalarla adeta taciz edilmiştir.

Gelelim asıl konumuz olan Kazım Başkanın basın toplantısına… Sayın Aslan 4 yıl içinde güzel ve hayırlı işler yaptığını savunarak, “kalbimiz, gönlümüz rahat, içim huzur doldu” dedi… Ve Seçim beyannamesinde vatandaşa ne söylediysem, taahhütlerimi yerine getirdiğini belirtti. Bu konuda bir noksanı şehrin otopark sonunu da çözeceğini söyledi.

Toplantının son bölümde ise, Şehirde şimdiye kadar yapılan işleri kendi kafasına göre yapmadığını, sürekli istişareler yaparak, bu işlerin yapıldığını anlatan Başkan Kazım Aslan’a soru cevap bölümünde şu soruları sordum…

Bir, TOKİ, toplu konutlarının asıl çıkış noktası konut sahibi olmayan vatandaşları ucuz fiyatlarla ev sahibi yapmaktı. Bu bağlamda Eski sanayi sitesi bölgesine yapılan konutların fiyatları 300 ile 400 bin lira arasında satılıyor, bu konuda ne diyeceksiniz?

Bu soruya cevap şu şekilde oldu: Burada şahıs arsaları oldukça fazlaydı, bu durumdan dolayı yapı maliyetleri diğer konutlara göre biraz yüksel olduğu için böyle bir durumla karşılaştık…

İkinci sorum şöyle: Yozgat’ta mücavir alanlarda ciddi bir büyüme olmadı. Ancak Divanlı ve Azizli köyü (mahalle) bölgesinde arazi satışları yapıyorsunuz, bu arazilerin fiyatları şehir merkezinden pek farkı yok, bu arsaları daha cazip hale getirmek mümkün değil mi?

Bu soruya cevap şu şekilde oldu: Yozgat’ı yeni yerleşim bölgesine (bandelli) taşımak için alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Yakında bu çalışmalar tamamlandıktan sonra birkaç yıl içinde yeni konutlar bu bölgede yapılacak dedi.

 

  • Hafta sonu yapılacak olan seçim öncesinde çalışmalarını yapılabilirliği yüksek projelerden sürdüren Başkan Adayı!
  • Partiler arası üst makamda yapılan ittifakın alt kademelere yansımasına komisyon üyesi olarak vesile olan Siyasetçiler!
  • Başkanlıkta bir defa daha güven tazelemesinin ardından bu husus ile alakalı olarak kendisini ilk ziyaret eden parti İl Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.