""

Mesai dışı poliklinik uygulaması memnun etti « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 03:11

Mesai dışı poliklinik uygulaması memnun etti

Randevu ve sıra bulmada sıkıntısı yaşayan, mesai saatleri içerisinde gelemeyen hastalara mesai dışında hizmet vermek amacıyla uygulamaya konulan ‘mesai dışı poliklinik’ hizmeti ile Yozgat Şehir Hastanesi’nde mesai saatleri içerisinde yaşanılan yığılmanın hafifletilmesi planlandı.

Mesai dışı poliklinik uygulaması memnun etti
Son Güncelleme :

21 Eylül 2023 - 17:04

Yozgat Şehir Hastanesi’nde ‘mesai dışı poliklinik’ uygulaması ile Çarşamba günleri saat 17.00-19.00 arasında vatandaşlara Kulak Burun Boğaz (KBB), göz, kardiyoloji, psikiyatri, üroloji, göğüs ve dahiliye polikliniklerinde sağlık hizmeti sunulmaya başlandı. Hastanede randevu alma sıkıntısı yaşanan polikliniklerde haftada bir gün uygulanılan hizmet vatandaşları da memnun etti.

Yozgat Şehir Hastanesi’nde haftada bir gün olarak başlatılan ‘mesai dışı poliklinik’ uygulaması ile mesai saatleri içerisinde hasta yoğunluğunun ve randevu sıkıntısının yaşandığı polikliniklere ulaşılabilirliğinin sağlaması amaçlandı. Geçen hafta ilk uygulamanın yapılıp, talebin yoğun olması üzerine bundan sonraki süreçte her hafta Çarşamba günleri saat 17.00 ila 19.00 arasında belirli polikliniklerde hasta muayenesinin yapılması kararlaştırıldı. Gündüz mesai saatleri içerisinde randevu veya sıra alamayan hastalar, mesai dışında hastaneye gelerek sıra aldıktan sonra muayene olmaya başladı. Uygulamaya ilgi yoğun oldu.

“HER BİR HEKİMİMİZE YAKLAŞIK 40 İLA 50 ARASINDA BİR HASTA SAYISI GELMEKTE”
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Kozan, uygulamaya geçen hafta itibariyle başladıklarını belirterek, “Şu an itibariyle gözcü üç hekimimiz hizmet vermekte. KBB aynı şekilde üç hekimimiz. Kardiyoloji, Psikiyatri, Üroloji, Dahiliye bölümlerinde ve aynı zamanda göğüs hastalıkları bölümünde hizmet vermekteyiz” dedi.
Kozan, amaçlarının sıkıntı çekilen, özellikle hasta yoğunluğunun olduğu bölümlerde hem hasta yoğunluğunu azaltmak hem de mesai saatlerinde gelemeyen hastalara mesai dışında da hizmet verebilmek olduğunu söyledi. Poliklinik hizmetlerine daha rahat bir şekilde ulaşılabilmesi için böyle bir sisteme geçtiklerini de vurgulayan Kozan, şöyle konuştu:
 “Bizim geçen hafta itibariyle her bölümde her bir hekimimize yaklaşık 40 ila 50 arasında bir hasta sayısı gelmekte. Bunu daha çeşitlendireceğiz, ortopedi, endokrin gibi bölümlerimizi de katmayı planlıyoruz. Bizim ana amacımız biraz önce de bahsettiğim gibi mesai dışında da hastalarımıza poliklinik hizmeti sunabilmek ve sıkıntı çeken branşları rahatlatmak amaçlı böyle bir sistem kurduk. Hasta memnuniyetimiz gayet yüksek. Kendim de poliklinik yapmaktayım ve poliklinikte de hastalarımız bu tür bu hizmetten çok memnunlar. Geliştirilebilir olması bizim için uygun. İç Anadolu’da ve Türkiye’de de ilk şehir hastanesi olması ve ilklerin hastanesi olması adına bu hizmette ilkleri olmaya devam edeceğiz. Şu an haftada bir gün başladık. Daha da arttıracağız nasip olursa. Çarşamba olarak belirledik. 17.00 ile 19.00 arasını belirledik. Bunu psikiyatri uzmanımız her gün yapıyor. Her gün 17.00-19.00 arasında yapıyor. Hekimlerimizin özel çalışmasına bağlı bir hizmet. Bunu hekimlerimizle de istişare edip daha da arttıracağız.” “ZAMAN DİLİMLERİNDE ZORLANIYORDUK”
Hastaneye muayene olmak için gelen hastalardan Mehmet Akif Altan, “Çok memnunuz. Şehir hastanemizde özellikle farklı zaman diliminde hocalarımızın bizi muayene etmelerinden çok memnunuz. Bunu diğer günlere de yayılmasını da isteriz. Çok güzel sıramızı alabiliyoruz. Zaman dilimlerinde zorlanıyorduk ama böyle olunca biraz daha kolaylıklar oldu” diye konuştu. Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.