""

Özışık “Çok şey anlatırım. Ama…” « Yeniufuk Gazetesi

4 Mayıs 2024 - 09:01

Özışık “Çok şey anlatırım. Ama…”

Partisinin il başkanlığı görevinden istifa ettiğini 7 Eylül günü paylaştığı istifa dilekçesi ile duyuran İYİ Parti Yozgat eski İl Başkanı Metin Özışık, partisinin il yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamayı yalanlayarak, görevden alınmadığını, görevden alındığı konusunda kendisine yazılı bir tebliğ yapılmadığını bildirdi.

Özışık “Çok şey anlatırım. Ama…”
Son Güncelleme :

15 Eylül 2022 - 12:27

Yaklaşık on gün önce partisinin genel merkezine yazdığı istifa dilekçesini paylaşarak görevinden istifa ettiğini kamuoyuna duyuran İYİ Parti Yozgat eski İl Başkanı Metin Özışık, partisinin il başkanlığından yapılan açıklamada belirtildiği gibi görevden alınmadığını, kendisine herhangi bir yazılı tebliğ yapılmadığını, hatta söz konusu tarihlerde partisi tarafından Ankara’da gerçekleştirilen bir dizi toplantıya katıldığını söyledi.

“GÖREVDEN ALINMADIM”

Metin Özışık açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “81 il başkanının açıklamasından sonra çok değer verdiğim insanların bu açıklamaya inandıklarını üzülerek öğreniyorum. Bu sebeple tekrar açıklama gereği duyuyorum. Görevden alınma yok. Yazılı bir tebliğ yok. WhatsApp üzerinden gönderilmiş bir yazı bile yok. 5 Eylül il başkanları toplantısı bittiğinde toplu hatıra fotoğrafımız var. Toplantı esnasında fotoğrafım var. Hatta divan otelde il başkanı olarak konaklama için yerim ayrılmış. Ve 6 Eylül deki lansmana davetliyim. Bu açıklama düşünmeden hazırlanmış. Kendi içinde tutarsızlıklar ihtiva ediyor.  İşin özü teşkilat başkanlığı Sayın Koray Aydın’dan alındıktan sonra iki liyakatsız insana teslim edilmiştir. Birisi dürüst, samimi ama liyakatsız. Diğeri için yazmaya bile değmez. Ve onların emir aldıkları gizli teşkilat başkanı. Bir açıklama metnini yazma becerisi olmayan insanlar. Çok ayrıntılara girer. Çok şey anlatırım. Ama sevdiğim insanlar çok hayal kırıklığı yaşarlar. Kamuoyuna saygı ile.” İfadelerini kullandı.

“GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMİŞTİR”

Öte yandan İYİ Parti Yozgat İl Başkanlığı’na vekaleten atanan Bünyami Katipoğlu tarafından 8 Eylül 2022 tarihinde parti binasında yapılan basın açıklamasında Özışık’ın iddia ettiği gibi istifa etmediği belirtilerek, “İlçe Başkanlarımızın birçoğunun, İl Teşkilatı üyelerinin ve partililerimizin yoğun şikayetleri üzerine Genel Merkezimiz tarafından Metin Özışık hakkında inceleme ve tetkik yapılmış olup, 05.09.2022 tarihinde yönetimi ile beraber görevden el çektirilmiştir. Mazûl İl Başkanı 05.09.2022 tarihinde görevden el çektirilmesine rağmen 07.09.2022 tarihinde yersiz, mesnetsiz ve hükmü olmayan bir basın açıklaması ile istifa ettiğini duyurmuştur. Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. / Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.