""

Yozgat’ta Çevre Kirliliği « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 08:24

Yozgat’ta Çevre Kirliliği

Yozgat’ta Çevre Kirliliği
Son Güncelleme :

27 Ağustos 2023 - 17:12

Sanırım yaş ilerledikçe kalabalık ortamlardan uzaklaşıyor insan ve doğada daha çok zaman geçirmek istiyor. Hepimiz de görüyoruz çevre temizliğine çok dikkat etmiyoruz. Hepimiz kızıyoruz, peki kötü kim, bunu yapan kim? Piknik alanlarında çöpleri hayvanlar karıştırıp dağıtabiliyor. Görevliler nerde peki diyoruz o zamanda. Geçen haftalarda Akdağmadeni’ne gittim. Akdağmadeni’ne gidip piknik yapmadan olmazdı. Aileler var kalabalık bir piknik alanı. Küçük bir de su akıntısı vardı. Video çekmek için gittim, ne göreyim tüm çöplerini suya döküp gitmişler, poşetlerin kimi suda taşlara takılmış, kimi sürüklenip gidiyor, hiç hoş bir görüntü değildi. Yetişebildiklerimi topladım. Piknik alanlarında çöplerimizi bırakmamayı bir adet haline getirdik. Elbette hayvanların yiyebileceği yiyecekler bırakılabilir poşet olmadan.
Yine bir hafta sonu Sorgun Üç Tepelere gittiğimde her yer yine çöpten geçilmiyor, kimse rahatsız olmuyor, piknik yapmaya devam ediyorlardı. Çevre temizliği kültürünü oluşturmak zor mu bu kadar anlamamış değilim bu şehirde.
Sosyal medyada en çok gündeme gelen Yozgat Çamlık Milli Parkımızın bakımsızlığı ve kirliliği. Elbette hayvanlar karıştırabilir, dağıtabilir anlarım. Çözüm noktasında Yozgat Belediyemiz çalışmalar yapmalı. Küçücük çöp kovaları olmasın. Çamlık girişte konteynır olsun, herkes giderken çöpünü atıversin bizahmet. Görevliler de sürekli kontrol etseler fena mı olurdu hani.
Aydıncık ilçemizde Şebek Geçicini görmeyen, bilmeyen var mı bilmiyorum. Sosyal medyadan gelen bir mesajda Şebek Geçici yol kenarındaki çeşme etrafının çöpten geçilmediği yazıyordu. Bir gittiğimde dikkat ettim ve gerçekten öyleydi. Başka bir etkinlik için gittiğimizden hazırlıksızdım eldiven ve çöp poşeti yoktu yanımda ancak bir gün planlı olarak gideceğim yerlerden bir tanesidir.
Yozgat’ta gelin görün gezin dediğimiz ne kadar yer varsa çevre kirliliği mevcut. Çevre dostu birkaç dernek faaliyet gösterse de bu çevre temizliği kültürü zaman alacak bu şehirde farkındayım. Sen, ben, o el atmazsak kim yapacak bu işleri bilmiyorum. Sadece Yozgatlı olarak Yozgat’a bakıp üzülüyorum. Bir yanım git derken bir yanım çekiyor kalıyorum. Memleket bizim, biz sahip çıkıp, insanları uyarmamız gerekirken en çok da biz kirletiyoruz bu şehri…
Saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.