""

Seçime Değil, İşimize Odaklanmalıyız « Yeniufuk Gazetesi

2 Mayıs 2024 - 10:13

Seçime Değil, İşimize Odaklanmalıyız

Seçime Değil, İşimize Odaklanmalıyız
Son Güncelleme :

07 Nisan 2018 - 7:00

Böyle diyoruz ama bir türlü alışageldiğimiz adetlerimizden de maalesef vazgeçemiyoruz… Halbuki olaylara gerçek tarafından bakabilmiş olsak, seçime değil, hepimiz işlerimize odaklanmamız gerektiğini göreceğiz…

* * * *

Gelelim günümüze Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası yönetim ve meclis üyelerini seçmek için toplanmış ve bir karar almış, çalışmaları da tamamlamıştı…

Ancak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı tüm Oda ve Borsalarda 2017 Ekim- Kasım aylarında yapılması planlanan seçimler, Bakanlar Kurulu Kararı ile 2018 Nisan ayına ertelendi.  Alınan karar Resmi Gazete’de yayınlandı. İlgili Bakanlar Kurulu Kararında, “Oda ve borsaların, 2017 yılının Ekim ayında başlayıp Kasım ayında tamamlanması gereken organ seçimlerinin ertelenmesi hakkındaki ekli kararın yürürlüğe konulması; Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 19/9/2017 tarihli ve 28017702 sayılı yazısı üzerine, 5174 Sayılı Kanun’un 81. Maddesi’ne göre, Bakanlar Kurulu’nca 21/9/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Gönül seçimlerin zamanında yapılmasını arzu etse de, söz konusu milli ekonomimizin bazı iç ve dış manipülasyonlardan zarar görmemesi olduğunda, böylesi ulusal tehdit ve tehlikeler karşısında alınan kararlara uymak ve desteklemek her vatandaşın görevidir.  Dolayısıyla Yozgat’ta bu karara sonuna kadar uydu.

Çünkü bu bir devlet kararıdır ve bizler demokrasiye inanan, devletimizin ve milletimizi temsil eden hükümetimizin aldığı, devleti ve ekonomimizi korumayı amaçlayan siyaset üstü her kararı sorgulamaksızın destekleriz ve arkasında dururuz.

* * * *

Mevcut Başkan Taylan Alakoç, en son açıklamasında yer verdiği şu ifadeler son derece önemli gördüm:

Oda Meclisinde, Yönetiminde veya Meslek Komitelerinde yer almak için aday olan, seçimlere hazırlık yapan, bunun için bir süredir ciddi bir çalışma yapan tüm arkadaşlarıma gösterdikleri çabalar için, kentimiz ve Yozgat iş dünyasının geleceği adına gösterdikleri bu gönüllü çalışmaklar için teşekkür ediyorum. Hepimizin amacı kentimize ve kent ekonomimize hizmet etmektir” Bu ifadeler birlik ve berberlik adına önemli bihakkın teslimi bakımından son derece önemlidir.

Buradan hareketle üretime, ihracata, yenilikçiliğe, girişimciliğe, ar-ge’ye, markalar yaratmaya, kısacası kentinin ve ülkesinin zenginliği olmaya Yozgat’ı ileriye taşıyacak yeni yönetim bugün yapılacak seçimle işine devam edecektir.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası bir süre öncesinde kendi içinde yarattığı kurumsal yapı ve kurum kültürü ile kendi içinde istikrarı olan, kişiden kişiye, başkandan başkana, yönetimlerden yönetime değişmeyen bir çalışma disiplini kurmuş ve şimdide bunun devam etmesine omuz vermek gerekiyor.

Sonuç olarak; Yozgat iş camiası için seçim günü bu bir günlük bir olaydır. Çünkü Yozgat TSO ilk kez seçim yapmayacak bundan sonra da günü ve saati geldiğinde yine seçim yapacak. Bu anlamda seçime değil, herkesin işine odaklanması gerektiğini düşünüyorum.

Seçim bugün yapılsa bile,  bizler var olan sorunların çözümüne odaklanmalı ve Yozgat’ta hizmetin kalitesini arttırmaya, projeleri hayata geçirmeye ve daha fazla katma değer nasıl yaratırız ve bu kenti daha zengin daha yaşanılır, daha eğitimli, daha modern nasıl yaparız buna hep birlikte kafa yormalıyız.

 

  • Her fırsatta sosyal ve kültürel etkinliklere katkı sunmanın yanında şehit yakınları ile de bir araya gelerek, katkı sunan Bürokrat Eşi!
  • Düzenlediği basın toplantısında seçimler de vatandaşa yapmayı söz verdikleri hizmetleri yaptıklarını anlatan Başkan!
  • Bugün yapılacak olan seçim neticesinde tekrar göreve geldiği takdirde Yozgat’a nefes aldıracak projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.