""

Yozgat, Turizm Haftası coşkusunu doğal güzellikleriyle kutladı « Yeniufuk Gazetesi

29 Nisan 2024 - 22:45

Yozgat, Turizm Haftası coşkusunu doğal güzellikleriyle kutladı

Yozgat, doğal zenginlikleri ve turistik potansiyeliyle Turizm Haftası’nı muhteşem bir coşkuyla kutladı. Yozgat Valiliği öncülüğünde düzenlenen etkinlikler, şehrin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler için unutulmaz bir deneyim sunarken, bölgenin turizm potansiyelini de ön plana çıkardı.

Yozgat, Turizm Haftası coşkusunu doğal güzellikleriyle kutladı
Son Güncelleme :

16 Nisan 2024 - 17:15

Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı, hafta boyunca düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaparak doğaseverleri ve macera tutkunlarını ağırladı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın öncülüğünde gerçekleşen etkinliklere, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi ve motor tutkunları katıldı.
Etkinlik kapsamında düzenlenen özel gezi, valilik önünde başlayarak Lise Caddesi üzerinden Yozgat Çamlığı’na doğru gerçekleşti. Doğanın içinde yapılan bu keyifli yolculuk, katılımcılara bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı sundu.
Vali Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada Yozgat’ın turizm potansiyelini artırmak için önemli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, Çamlık Milli Parkı’nın sadece bir tarım ve sanayi kenti olmadığını, aynı zamanda turizm alanında da önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgedeki doğal güzelliklerin keşfedilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve yeni projelerin hayata geçirileceğini ifade etti.
Yozgat Çamlığı’nın sıcak havalarda doğaseverler için vazgeçilmez bir durak olduğunu vurgulayan Vali Özkan, son 10 günde parkı binlerce kişinin ziyaret ettiğini ve bu ilginin turizm potansiyelini gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Kazankaya Kanyonu gibi yeni projelerin hayata geçirilmesiyle Yozgat’ın doğa ve gezi turizmindeki çekiciliğinin daha da artacağını dile getirdi./Nazife EKİCİ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.