""

Hoca Ahmet Yesevi konferansı düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 01:51

Hoca Ahmet Yesevi konferansı düzenlendi

Bozok Üniversitesi, Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi tarafından “Hoca Ahmet Yesevi” konulu konferans düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi  konferansı düzenlendi
Son Güncelleme :

21 Nisan 2017 - 17:10

Bozok Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcısı ve Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, Ahmet Şevki Ergin Kültür ve Hizmet Vakfı (Aşk Vakfı) Başkanı Dr. Ali Şakir Ergin, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, Hoca Ahmet Yesevi’nin bir dava insanı olduğunu belirterek, Ahmet Yesevi’yi her yönüyle tanımak ve anmak için bu konferansı düzenlediklerini söyledi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız konferansında Hoca Ahmet Yesevi’nin çocukluğu, eğitimi ve çevresi ile ilgili bilgiler verdi.
Hoca Ahmet Yesevi, ilahî aşk, sevgi ve hoşgörüyle özdeşleşmiş, biçimi değil, özü ön plana almış olan, doğudan batıya Türk halklarının önde gelen manevî mimarlarından olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldız, “Onun yaktığı ilim ve irfan meşalesi Türk dünyasının önünü açmış ve Türk-İslam medeniyet dairesinin temel taşlarını oluşturmuştur” dedi. Ahmet Yesevi Üniversitesinin Türk Dünyasındaki önemi ve UNESCO 2016-2017 Hoca Ahmet Yesevi yılı etkinliklerine ilişkin bilgiler aktaran Prof. Dr. Musa Yıldız, “dilimizin ve kültürümüzün gelişmesine, zenginleşmesine çok önemli katkılarda bulunan büyük fikir adamı ve gönül eri Hoca Ahmet Yesevi’ye çok şey borçluyuz diye” konuştu.
Konferans sonunda Rektör Karacabey, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız’a günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.