""

ORAN “Proje Okulu” eğitimlere başladı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 16:01

ORAN “Proje Okulu” eğitimlere başladı

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç’ın talimatları doğrultusunda Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı çerçevesinde Yozgat’ta ‘Proje Okulu’ eğitimleri başladı.

ORAN “Proje Okulu” eğitimlere başladı
Son Güncelleme :

23 Şubat 2017 - 7:00

Yozgat, Kayseri ve Sivas’ı kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı(ORAN) bölgenin sosyal ve ekonomik olarak kalkınmasına katkı veren, bölgesel kalkınma faaliyetlerinde tüm paydaşlar için koordinasyon sağlayan ve yönlendiren bir merkez olma misyonuyla birlikte bölgeler arası ve iller arası gelişmişlik farklarını azaltmaya yönelik çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, “Bu kapsamda başta “TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı” gelişme eksenleri ve öncelikleri çerçevesinde faaliyetler desteklenmekte ve gerçekleştirilmektedir” dedi.
Yozgat özelinde proje kültürünün firmalar ve kurumlar tarafından geliştirilerek benimsenmesinin sağlanmasının amaçlandığını kaydeden Yıldız, “İşbirliği ve ortaklık kültürünün geliştirilmesi, üniversite-sanayi işbirliğine katkı sağlanması, diğer bölge ve illerle rekabet edilebilirliğe katkı sağlanması amacıyla Ajans Yönetim Kurulu Üyesi Valimiz Sayın Kemal Yurtnaç’ın talimatıyla “Proje Okulu” başlığı altında proje çalışmasına başladık” diye konuştu.
Yıldız, şunları kaydetti: “ Proje, 20 üniversite öğrencisine projeye dayalı destek veren kurumlara (KOSGEB, TKDK, AB, TUBİTAK vb.) yönelik proje yazma eğitimleri verilerek sonrasında öğrencilerin, kamu kurum ve kuruluşları yöneticileriyle koordinasyonun sağlanarak ilgili ilçelere yönelik proje yazması sağlanacaktır. Hem öğrenciler kendi kariyer planlamaları açısından önemli bir çalışmada yer almış hem de kurumlar kendi proje kapasitelerinin artırılmasına yönelik faaliyet gerçekleştirmiş olacaktır ve bu sayede bölgede proje kültürünün geliştirilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Projenin yaklaşık 4 ay sürmesi beklenmektedir”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.