""

SMMO Başkanı Bulut: Atatürk, ileri görüşlü büyük bir komutandır « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 09:09

SMMO Başkanı Bulut: Atatürk, ileri görüşlü büyük bir komutandır

Yozgat Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ahmet Bulut, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 78. yıldönümü olan 10 Kasım’da yurdun dört bir tarafında anma programları düzenlendiğini belirterek, “Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır.”dedi.

SMMO Başkanı Bulut: Atatürk,  ileri görüşlü büyük bir komutandır
Son Güncelleme :

10 Kasım 2016 - 7:00

SMMO Başkanı Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “ Büyük Önder Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. O’nun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır.Milletimizin, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığını ve sevgisini, ülkenin dört bir yanında ortak bir düşünce ve ortak duygularla ifade ettiği, O’nun aziz hatırasının ortak hislerle yad edildiği bugün; herkese düşen en büyük görev; ”O’nu ve en büyük eseri olan Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, onun ideallerini, en ileri bir demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve böylece Ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaktır.”dedi.
Atatürk’ün eşsiz bir komutan olduğunu vurgulayan Bulut, “ Eşsiz komutan, kurtuluş sürecinde tüm gücünü ulusuna olan güveninden ve inancından almıştır. Milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek, ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanmış; askeri zaferini, kurduğu Cumhuriyet ve onu tamamlayan demokrasi ile taçlandırmıştır. Başlattığı savaşı, tüm ezilmiş ulusların davası olarak gören büyük önder, en güç koşullar altında bile insanımıza güvenilmesi, umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiş ve milletimizin neleri başarabileceğini herkese göstermiştir. Böylece Türk tarihini şekillendirmekle kalmamış, dünya tarihine de damgasını vurmuştur. Büyük lider, milletinden aldığı güç ve destekle, vatanın kurtarılmasına öncülük etmiş, halk egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak, güzel yarınların temellerini atmıştır.
Atatürk’ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, O’nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur.
Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır aynı zamanda. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte “ya istiklal ya ölüm” parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur.”diye konuştu.
“Büyük Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı sonrası elde edilen başarının yeterli olmadığını düşünerek yapılması çok zor olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir.” diyen Bulut, “O’nun Türk milletine en büyük armağanı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur. Gerçekleştirdiği devrimler ile Türk milletine çağ atlatmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya ülkeleri arasında saygın bir hale gelmesini sağlamıştır. Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin sembolü, büyük önder ve düşünce adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecektir. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının, bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.”diye ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.