""

15 Temmuz yeniden dirilişin miladıdır « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 08:30

15 Temmuz yeniden dirilişin miladıdır

Dünya ve ülke tarihinde görülmemiş bir olayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi FETÖ Darbe girişiminde yaşadı.

15 Temmuz yeniden  dirilişin miladıdır
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2017 - 7:00

Ülkenin ekmeğini yiyen ve halkın ödediği vergisiyle maaşlarını alan hainler, vatan savunması için alınan uçaklarla, tanklarla kendi halkına silah doğrultarak ülkeyi büyük bir felaketin eşiğine getirdi, bu eşikten Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan halk, tankları durdurarak, 15 Temmuz’u yeniden dirilişin miladı yaptı.
15 TEMMUZ TANK GÜCÜNÜN İMAN GÜCÜNE YENİLİŞİNİN ADIDIR
15 Temmuz hain darbe gecesi, kamuflaja bürünmüş vatan hainleri gözlerini kırpmadan, Milletin Meclisini, devletin gözbebeği olan Polis Özel Hareket Merkezini uçaklarla bombaladı. Olaylar sırasında 249 vatandaşımızı şehit etti, 2 Bin vatandaşımızda gazilik mertebesine ulaştı. Türk halkı tek yürek olarak kendi demokrasisine canı pahasına sahip çıktı ve hainlere geçit vermedi. O karanlık gecede demokrasiye sahip çıkan halk canını hiçe sayarak, tank gücünün iman gücüne nasıl yenildiğini tüm dünyaya gösterdi. Türk halkının bir gecede, dünyaya Vatan kavramını öğrettiği gün olmuştur.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER ANMA GÜNÜMÜZ
KUTLU OLSUN
15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Anma Günü, ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da dolu dolu etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımı ile ilk gün Yozgat Şehitliği ziyaret edilerek dualar edildi. Ardından 15 Temmuz Resim Sergisi açılışı, 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerin evlerine ziyaretler gerçekleştirildi. Dün akşam ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Valilik, Belediye ve AK Parti Yozgat Gençlik Kolları Başkanlığınca 81 ilde gerçekleştirilen programda 15 Temmuz ve terörle mücadelede şehit düşen tüm Yozgatlı şehit aileleri tarafından Yozgat’ı Ankara’da temsil edecek bir gence Türk Bayrakları emanet edildi.
Belirlenen genç bugün Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanında yapılacak uğurlama töreninin ardından Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Türk Bayraklarını takdim edecek. Yine bugünde AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde saat 14:00’de 15 Temmuz’la ilgili konferans verecek. Aynı günün akşamında ise Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şehit yakınları ve gazilere Vali Konağı Bahçesinde yemek verecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.