""

3 Bin dekar tarım alanını sulayacak « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 03:36

3 Bin dekar tarım alanını sulayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Yozgat Şefaatli’de yapımına devam ettiği Kumkuyu Göleti ile 2.970 dekar zirai araziyi suyla buluşturacak. Çalışmaların hız kesmeden sürdüğü projede yüzde 68 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

3 Bin dekar tarım alanını sulayacak
Son Güncelleme :

03 Kasım 2017 - 7:00

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi: “ Yozgat’a yaptığı su yatırımlarıyla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Yozgat’a son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki zirai faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.
141 BİN 410 DEKAR ARAZİ SUYLA
BULUŞTU
Bu çerçevede son 14 yılda Yozgat’ta 4 baraj inşa eden DSİ, bu yatırımlarla 141 bin 410 dekar araziyi sulamaya açtı. Sulamaya açılan arazilerden ise bölge çiftçisi yıllık 82 milyon TL zirai gelir artışı sağladı. Ayrıca bu dönemde Yozgat’ta 47 adet derenin ıslahı tamamlandı.
PROJE İLE 2.970
DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK
Yozgat’a yapılan sulama yatırımları kapsamında Yozgat Şefaatli Kumkuyu Köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden Kumkuyu Göleti’ndeise çalışmalar hızla sürüyor. Kumkuyu Göleti’nin tamamlanmasından sonra depolanacak su ile 2 bin 970 dekar zirai arazi suya kavuşacak.
PROJENİN TOPLAM YATIRIM BEDELİ 13 MİLYON LİRA
Homojen toprak dolgu tipinde inşa edilen ve 27,5 metre yüksekliğe sahip olacak KumkuyuGöleti, yapılan çalışmalarla yüzde 68 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Toplam yatırım bedeli 13 milyon lira olan projenin tamamlanarak arazilerin sulamaya açılması ile sulama alanında dekar başına 857 lira ilave gelir artışı sağlanacak. Dolayısıyla ülke ekonomisine ise yaklaşık 2 milyon 290 bin lira katkı verilecek.
YOZGAT’A YAPILAN YATIRIMLAR
SÜRECEK
Yozgat’ın her şeyin en iyisine layık olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bakanlık olarak Yozgat’a yapacağımız yatırımlar sürecek. Bu projemizi de en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yozgat’ın bereketli toprakları suyla buluşacak ve oradaki çiftçilerimizin refah düzeyi artacak” değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.