""

Garanti Giyim kapasitesini yüzde 300 artırdı « Yeniufuk Gazetesi

30 Nisan 2024 - 23:33

Garanti Giyim kapasitesini yüzde 300 artırdı

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de 2004 yılında faaliyete başlayan Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri Fabrikası kapasitesini yüzde 300 artırdı.

Garanti Giyim kapasitesini yüzde 300 artırdı
Son Güncelleme :

13 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat Valiliği’nin öncülük ettiği ve Yozgat’ın yatırım potansiyeli ve fırsatlarının tanıtıldığı İşadamları Zirvesi sonrası Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde ekonomik hareketlilik arttı.
Yozgat Valisi ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurtnaç’ın yatırımcıya ve yatırım yapmak isteyen firmalara yönelik yapmış olduğu çalışmaların ardından Yozgat’ta yatırım yapmayı amaçlayan iş adamları daha somut adımlar atmaya başladı. Yurt dışında ve yurt içinde fabrikası bulunan iş adamlarının fabrikalarını Yozgat’a taşıma kararının ardından halihazırda Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar da kapasitelerini artırma kararı aldı. Yozgat’ın ekonomik anlamda iyi bir zemin yakalamasının ardından ilk adımı savunma sanayiye yaptığı katkılarla tanınan Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri firması attı. 2004 yılında kurulan ve 325 kişi ile 25 bin metre kare alan üzerinde faaliyet gösteren firma yerleşke içerisinde toplamda 60 bin metre kare alana sahip iki yeni fabrika satın alarak üretim alanını genişletti.
Bu iki yeni fabrika içerisinde dokuma üretimi yapacak olan firma toplamda 85 bin metre kare alan üzerinde 600 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.
GARANTİ GİYİME 2 YENİ FABRİKA
3 ay içerisinde yeni fabrikaların üretime başlayacağını söyleyen Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri Fabrika Müdürü Hüseyin Yazar; “Yozgat ekonomik anlamda iyi bir zemin yakalandı. Bizde bu fırsatı değerlendirmek istedik. 25 bin metre kare olan fabrika sahamızı genişleterek toplamda 85 bin metre kare alana taşıdık. Yozgat OSB içerisinde iki yeni fabrika satın alarak üretim ağımızı genişlettik. Şuanda almış olduğumuz fabrikaların tadilatını yapıyoruz. Kısa sürede bitecek ve üretime geçeceğiz. Bilindiği gibi Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri firması olarak savunma sanayine çalışıyoruz ve askerimize polisimize yardımcı ekipmanlar, giysiler üretiyoruz. Üretime başlayacak olan iki yeni fabrikamızda dokuma üretimi yapılacak” şeklinde konuştu.
İŞ BAŞVURULARI
BAŞLADI
Yeni fabrikalarda 300 kişinin istihdam edileceğini aktaran Yazar; “İş başvurularımız başladı. Bizimle çalışmak isteyen Yozgatlı hemşerilerimizi başvuru için mevcut fabrikamıza bekliyoruz. Biz Yozgat’ı çok sevdik ve Yozgat’la birlikte büyümeye karar verdik. Yozgat’ta 300 kişiye daha iş verme fırsatı bize sunulduğu için mutluyuz. Toplamda 600 kişiye istihdam oluşturmuş olacağız” dedi.
YOZGAT’LA BİRLİKTE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Fabrika Müdürü Hüseyin Yazar ; “Yozgat Valimizin büyük desteğini aldık. İş adamları zirvesi, yatırımcıya ve yatırım yapmak isteyen firmalara yönelik yapmış olduğu çalışmalar ve işverene verilen değer bizi cesaretlendirdi. Bizde buradan yola çıkarak büyüme kararı aldık. Sayın Valimizin Yozgat’ta istihdamı artırmaya yönelik çalışmaları takdire şayan.
Bizde Garanti Giyim Kompozit Teknolojileri firması olarak bu çabalara cevap vermek istedik. Yozgat ekonomik anlamda yatırımcıya fayda sağlayacak bir yapıya sahip. Yozgat büyük şehirlere en yakın, ulaşım ağı gelişmiş 5’inci bölge teşvikleri olan bir il. Bu fırsatları kaçıramazdık. Yozgat’la birlikte büyümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.