""

Adaylardan çirkin saldırıya tepki « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 14:26

Adaylardan çirkin saldırıya tepki

Yozgat Belediye Başkan adayları Bingöl deplasmanında Yozgat Belediyesi Bozok Spor’a yapılan çirkin saldırıya tepki göstererek kınadıklarını belirttiler.

Adaylardan çirkin saldırıya tepki
Son Güncelleme :

11 Mart 2024 - 16:06

Yozgat Belediye Başkan adayları Bingöl deplasmanında Yozgat Belediyesi Bozok Spor’a yapılan çirkin saldırıya tepki göstererek kınadıklarını belirttiler.

Yozgat Belediyesi Bozokspor Kulüp Başkanı ve AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse,  yapılan saldırının ülke futboluna ve taraftara yakışmadığını belirterek takımın 3 puanın saldırılar ve taraflı kararlar ile gasp edildiğini belirtti.

Köse, şunları ifade etti: “Uzun zamandır oluşturulmaya çalışılan algılar bugün deplasmanda oynanan Murat 2020 Genç Spor mücadelesinde kirli bir oyuna dönüştürülerek takımımızın 3 puanı yapılan saldırılar verilen taraflı kararlarla gasp edildi. Şehrinin ve taraftarının desteğiyle, bileğinin gücüyle sahada verdiği mücadele ile en yakın rakibine puan farkını açarak şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Yozgat Belediyesi Bozok Spor’umuzu durdurmaya çalışan kirli el yada ellere müsade etmeyeceğiz. Takımımızın kaldığı otelden, maçın oynadığı stada, ısınma çalışmaları sırasından maç esnasına kadar yapılan saldırılar ve tahrikler devamında kötü niyetli bir hakem yönetimiyle 11 sarı kart, 3 kırmızı kart ile futbol tarihine kara leke olarak geçmiştir.Yozgat Belediyesi Bozok Spor’umuzu durdurmak için kirli yollara başvuranlar bilmelidir ki Yiğitler Şehri Yozgat’ın yiğit evlatları önce Yüce Mevla’mın izni, sonra şehriyle taraftarıyla emin adımlarla şampiyonluk yürüyüşüne devam edecek. Kirli yollara giren o kirli ellerle de mücadelemizi kararlılıkla sürdürecek, şehrimizin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Bu şehrin hakkını yemeye kalkanların boğazında düğümleyeceğiz.”

ÖMER AÇIKEL: ŞİDDETLE KINIYORUZ

MHP Yozgat Belediye Başkan Adayı Ömer Açıkel, yaşanan olaya tepki göstererek, şunları kaydetti: “Bölgesel Amatör Lig 11. Grupta yer alan temsilcimiz Yozgat Belediyesi Bozokspor’umuzun Murat 2020 Genç Futbol Kulübü ile oynadığı maçta yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz.
Sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna aykırı bu tür çirkin görüntülerin tekrarlanmaması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Maç öncesi çıkan kavgalar, maçın geç başlaması ve hakemin hatalı kararları kabul edilemez. Bu tür provokasyonlara karşı sağduyulu davranmak ve sporun güzelliğini gölgelememek hepimizin görevidir.Yozgat Belediyesi Bozok Spor’umuz, Yozgat’ın en önemli değerlerinden biridir. Bu güzide kulübümüze sahip çıkmak ve her zaman yanında olmak hepimizin görevidir.
Yaşanan bu talihsiz olayların bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyor, Yozgat Belediye Bozok Spor’umuz a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyoruz.”

KAZIM ARSLAN: ESEFLE KINIYORUM

Yeniden Refah Partisi Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan’da yapılan çirkin saldırıya sert sözlerle tepki gösterdi. Sporun dostluk ve kardeşlik olduğunu vurgulayan Arslan,sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  şunları dile getirdi: “Rekabet gelip geçicidir, aslolan ise hepimizin içinde olan Yozgat sevgisidir. Bugün oynanan Murat 2020 Genç karşılaşması esnasında Bozoksporumuz’a karşı Bingöl’de yapılan saldırıları esefle kınıyorum.”

MUSTAFA GÖRKEM  TAŞTAN: ŞİDDETLE KINIYORUM

İYİ Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Mustafa Görkem Taştan’da Yozgat Belediyesi Bozokspor’a Bingöl’de yapılan saldırıyı şiddetle kınadı.

Taştan, “Bölgesel Amatör Lig 11. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Yozgat Belediyesi Bozokspor ve Bingöl temsilcisi Murat 2020 Gençspor arasındaki müsabakada Bingöl Genç Stadı’nda maç öncesi ısınma sırasında sahaya giren taraftarlar tarafından Yozgat Belediyesi Bozokspor’a saldırı gerçekleştirilmiştir. Maçın hakemi ise yaşananlara göz yummuş ve yeterli güvenlik önlemi alınmadan maçın başlamasına karar vermesi olayların daha da büyümesine neden olmuştur. Yaşanan olayın sadece Yozgat Belediyesi Bozok Spor’a değil, vatanını, milletini seven tüm insanlara karşı yapılmıştır. Olayla ilgili olarak hakeminden rakibine, taraftarından yöneticisine kadar herkesin adalet önünde hesap vermesini istiyoruz. Yozgat sahipsiz değildir”dedi.

ÖMER AYDOĞMUŞ: HERKES HADDİNİ BİLECEK

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı ve aynı zamanda Akdağmadeni Gücü Spor Kulübü Başkanı Ömer Aydoğmuş, Bingöl Genç Stadı’nda Yozgat Belediyesi Bozok Spor a karşı yapılan futbol terörüne ilişkin eleştiride bulundu.

Başkan Aydoğmuş yaptığı açıklamada şunları söyledi:” Bingöl Genç Stadında Yozgat Belediyesi Bozok Spor’a karşı yapılan futbol terörünü Akdağmadeni Gücü Spor Kulübü ve Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı olarak şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bölgesel Amatör Ligi 11’inci grupta şampiyonluk mücadelesi veren Yozgat Belediyesi Bozokspor ile Bingöl temsilcisi Murat 2020 Gençspor ile oynadığı müsabakada Yozgat Belediyesi Bozok Spor’a karşı yapılan futbol terörünü şiddetle kınıyorum. Yaşanan bu olay ahlaksızlıktır, namussuzluktur, şerefsizliktir. Bu olay sadece Yozgat Belediyesi Bozok Spor’a değil vatanını, milletini, bayrağını seven tüm insanlara karşı yapılmıştır. Buradan yeşil sahalara kadar taşan terörist eylemleri yapanlara söylüyorum “Ya bu vatanı seveceksiniz yada defolup gideceksiniz.” Olayda hakeminden rakibine, taraftarından yöneticisine kadar kimlerin bir dahli varsa yüce Türk adaletinin önünde hesap vermelidir. Yozgat sahipsiz değildir. Herkes haddini bilecek” Haber: Mehmet EROL

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.