""

Alperenler’e duruş semineri « Yeniufuk Gazetesi

28 Nisan 2024 - 08:57

Alperenler’e duruş semineri

Yozgat Alperen Ocakları İl Başkanlığı tarafından “Alperenlerin duruşu ve yaşantısı nasıl olmalı” semineri düzenlendi.

Alperenler’e duruş semineri
Son Güncelleme :

24 Ekim 2017 - 7:00

Yozgat Alperen Ocakları İl Başkanlığı tarafından “Alperenlerin duruşu ve yaşantısı nasıl olmalı” semineri düzenlendi.
Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Cesur tarafından verilen seminerde “Sosyal hayatta ve okul hayatında bir Alperen’in duruşu ve yaşantısı nasıl olmalı.” konulularına değindi.
Yrd. Doç. Cesur, konuşmasında şunları kaydetti: “Toplum olarak bir gerilim içerisindeyiz. Kafe mi, cami mi bir ikilem içerisindeyiz. Televizyonların bize vaat ettiği hayatı yaşamak adına kendimizi heba ediyoruz.
Bu gün dünya da hakim güç dünyayı sömürüyor. Bu geçmişte de böyleydi. İslam dünyası üzerinde büyük oyunlar oynanıyor.
Gençlerimiz, öğrencilerimiz ellerinde tabletler, telefonlar kendilerini sanal aleme hapsediyorlar. Öğrencilerin ders zorunluluğu olmazsa kaçı ki kendi isteğiyle gider. Alperen Ocakları bir eğitim kuruluşudur.
Buralar görünmez bir eğitim yuvası olarak çalışmaktadır. Bu yüzdendir ki bizlerin kendimizi geliştirmemiz gerekmektedir. Kendi medeniyetimize ait bir yaşam yaşamalıyız ve bu konuda gayretli olmalıyız. Bu da Allah’ın emirleriyle yaşayarak olmalıdır. Bizim medeniyetimiz Yemen’den Kafkasya’ya kadar, Doğu Türkistan’dan, Bosna’ya kadar Türk-İslam medeniyeti olan yerlere bizim borcumuz var.”
“ Alperen Ocaklarının genelinde böyle vasfı olmalı. Alperen Ocakları içinde Türk milletinin istikbaline dair çalışanlar olmalıyız.” diyen Cesur, “Bolca kitap okumalı ve araştırmalıyız.
Nevzat Köseoğlu’nun bir sözü var; ”Bizim kaderimiz yüce Allah’ın elindedir.
Bizler milletimizin dertleriyle dertlenmeliyiz Malk mülk peşinde değil de hakk’ın peşinde olmalıyız.” Kimseye boyun eğmeden başı dik, alnı açık olmak lazım. Bunun teminatı da buralardır. Çevremizdeki üniversite öğrencilerinin kendilerini boş yerlerde çürütmesi içimi acıtıyor. Onun için çok fazla kalabalığa gerek yok.
İnanmış kendini eğiten ve geliştiren insanlar bizlere yeter. Sizlerin içinden gün geldiğinde iyi bir edebiyatçı, iyi bir ressam, düşünce, fikir ve siyaset adamları çıkmalıdır. bu yüzdendir ki kendimizi devamlı geliştirmek zorundayız.
Muhsin Yazıcıoğlu, gibi inandığınız yolda yılmadan usanmadan yürümeli ve istikametinizi hiç bozmamalısınız. Rabb’im sizin gibi gençlerin sayısını artırarak devteti’ne ve mileti’ne faydalı insanların sayısını artırsın inşallah.”diyerek sözlerini tamamladı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.