""

Amatörde hakem skandalı iddiası « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 18:23

Amatörde hakem skandalı iddiası

Yemenoğlu Bozokspor Kulüp Başkanı Mehmet Yemenoğlu, Şefaatli maçına vizesiz hakem verildiğini iddia etti.

Amatörde hakem skandalı iddiası
Son Güncelleme :

28 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat’ta amatör maçlara hakem görevlendirmekle yükümlü olan Yozgat İl Hakem Kurulu Başkanı skandal yaratacak atamanın altına imza attığı iddia edildi.
Sosyal medya üzerinden paylaşılan haberde şu bilgiler yer aldı;
En son 2013-2014 futbol sezonunda İzmir’de hakem olarak görev yapan, 2017-2018 sezonunda ise Yozgat’ta bulunan ve vizesi olmadığı için yönetmeliğe göre herhangi bir resmi müsabakayı da yönetme yetkisi olmayan Yunus Emre Güzar isimli hakeme Yozgat İl Hakem Kurulu Başkanlığı tarafından maç verilmesine ve verdiği kararlar ve kırmızı kartlarla takımların maçta adeta kaderiyle oynamasına Yemenoğlu Bozokspor Kulüp Başkanı Mehmet Yemenoğlu büyük tepki gösterdi. Vizesi olmadan maça çıktığı ve yönetmeliğe aykırı harekette bulunduğu belgelerle ortaya konulan Yunus Emre Güzar’ın söz konusu müsabakaya 45 dakika geç gelmesi, müsabakanın geç başlaması ve müsabakaya sakallı çıkması da dikkatlerden kaçmadı. Yemenoğlu Bozokspor Kulüp Başkanı Mehmet Yemenoğlu, Yozgat tarihinde bir skandala imza atıldığını belirterek, “Bizim iyi niyetimiz suistimal edildi. Gerek benim futbol kulübüm gerekse amatör kümede mücadele veren diğer takımların müsabakalarını yöneten hakemleri biz yetersiz buluyoruz. Bir hakem 90 dakika maçı yönettikten sonra ara vermeden ikinci 90 dakika maçına çıkıyor. Yorulan hakemler , pozisyonlara uzak kaldığı için verdikleri kararlarla takımlarımızın kaderleri ile oynuyorlar. Bunun en açık örneğini ise deplasmanda Şefaatlispor ile oynadığımız maçta gördük.
Saat 13.30 ‘da başlaması gereken müsabaka hakemlerin sahaya geç gelmesi nedeni ile 45 dakika sonra başladı. Maçın hakemi verdiği basit kararlar nedeni ile en iyi oyuncumuz kırmızı kartla oyun dışı bırakarak bir hafta sonra oynadığımız Sorgun Gençlikspor maçında forma giyememesine neden oldu. Sorgun Gençlikspor maçımızı yöneten İlker Demir isimli hakemde tutarsız müsabaka yönetimi ve verdiği kararlar ile maçımızı katlederek puanımızı ve çocuklarımızın emeğini çaldı. Verdiği kararlarla ilgili hakem İlker Demir’in maçta cezaya düşüp düşmediğinin de belgelerle açıklanmasını bekliyoruz. Kısacası vizesi olmadan maç yöneten hakem ve diğer hakemlerin verdikleri kararlar sadece benim takımım değil diğer amatör takımlarının da kaderleri ile oynandığının açık göstergesidir. Ayrıca maçı yöneten hakemin ücreti nasıl ödendi.
Onu da merak ediyoruz. Kulüp olarak bu konunun takipçisiyiz. Bizler Yozgat’ta amatör futbolun daha ileriye gitmesi için amatör bir ruhla mücadele verirken gerek takımımın gerekse diğer takımlarımızın haklarının yenmesine sessiz kalamayız. Konuyla ilgili olarak nasıl bir karara varılacağı ise merakla bekliyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.