""

Annesi diyaliz hastası oğluna böbreğini verdi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:06

Annesi diyaliz hastası oğluna böbreğini verdi

Yozgat Devlet Hastanesinde tedavi gören diyaliz hastası Metin Kılınç, sağlığına annesinin verdiği böbrekle kavuştu. Kılınç; “ Nakil sürecinde hiçbir sorunla karşılaşmadım, sağlığıma kavuştum, çok mutluyum. Her ay düzenli olarak kontrole geliyorum” dedi.

Annesi diyaliz hastası  oğluna böbreğini verdi
Son Güncelleme :

30 Aralık 2016 - 7:00

Yozgat Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Emin Demir, başarılı bir operasyonla Metin Kılınç’ın sağlığına kavuştuğunu söyledi. Dr. Demir, “Kronik böbrek hastalığında böbreğin normal işleyişinde ilerleyici tarzda azalma meydana gelir ve kişinin yaşamını tehdit eder duruma geldiğinde böbrek nakli, karın diyalizi ve makine diyalizi gibi tedavi seçenekleri kullanılarak hastanın yaşamının devam etmesi sağlanır. Bu tedavi seçeneklerinden sadece böbrek nakli gerçek anlamda bir tedavi seçeneği olup, uygun hastalar için ilk seçenek olması gerekir. Son yıllarda tüm dünyada ve ülkemizde nakil sayıları hızla artmaktadır ve bu konudaki tecrübeler arttıkça, başarı oranları yüzde 100’e yaklaşmıştır. Ülkemizde de böbrek nakliçok başarılı şekilde yapılıyor.2015 yılında Yozgat’ ta çalışmaya başladığımda böbrek nâkili olan hasta sayısının oldukça az olduğunu gözlemledim ancak hasta ve hasta yakınlarının iyi bilgilendirilmeleri ve kurduğumuz güçlü diyalog sayesinde her geçen gün böbrek nakli olan hasta sayımızda artış oldu. 2016 yılı içerisinde şu ana kadar 15’ten fazla böbrek yetmezliği olan hastamız sorunsuz şekilde nakil oldu ve her geçen gün bu konuya ilgi artıyor. Yozgat Devlet Hastanesi bünyesindeki Nefroloji Polikliniğimize konuya ilgi duyan herkes bilgi almak amacıyla başvurabilir” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.