""

Atıl durumdaki çeyiz sandıkları yenilenerek konakları süslüyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 18:34

Atıl durumdaki çeyiz sandıkları yenilenerek konakları süslüyor

Yozgat Belediyesi tarafından unutulmaya yüz tutmuş el sanatları eserlerinin yanı sıra eski atıl durumdaki çeyiz sandıkları yenilenerek konakları süslüyor.

Atıl durumdaki çeyiz sandıkları  yenilenerek konakları süslüyor
Son Güncelleme :

23 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi tarafından unutulmaya yüz tutmuş el sanatları eserlerinin yanı sıra eski atıl durumdaki çeyiz sandıkları yenilenerek konakları süslüyor.
Yozgat Belediyesi tarafından unutulmaya yüz tutmuş el sanatları eserlerinin yanı sıra eski yıpranmış atıl vaziyetteki çeyiz sandıkları atölyede yeniden elden geçirilerek şehrin tarihi konaklarında değerlendiriliyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, vatandaşların kullanmadıkları atıl durumdaki sandıkları belediyemiz atölyesinde yenilenerek aksesuar olarak değerlendirildiğini söyledi.
Karslıoğlu, “Belediye olarak sosyal ve kültürel değerlerin korunmasına ve tanıtımına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Kazım Arslan öncülüğünde ilde unutulmaya yüz tutmuş eserlerin tekrar gün yüzüne çıkarılarak değerlendirilmesi noktasında çok güzel projeleri hayata geçirdik. Vatandaşlarımızın il dışı ziyaretlerinde giderken yanlarında, hediyelik eşya olarak sunacağı ürünler için ciddi bir eksikliği vardı. Bizde bu kapsamda belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz atölyede şehrimize özgü hediyelik eşya üretimi yapıyoruz. Burada Yozgat’a özgü kilimler dokunuyor. Bunun yanında yine motifli kilimlerle süslü mini çeyiz sandığı üretimi yapılıyor.
Ayrıca eski atıl vaziyetteki kullanılmayan çeyizlerde bu atölyemizde yenilenerek konaklarımızda süs aksesuarı olarak değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımız evlerinde kullanmadıkları eski atıl vaziyetteki sandıkları getirip Karslıoğlu Konağına getirip bırakabilirler. Atölyemizde elden geçirilen sandık yepyeni olarak diğer konaklarda değerlendiriliyor.”dedi.
Sarıhacılı’daki hediyelik eşya ve kahvaltı salonunun vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Karslıoğlu, “Belediyemizin önemli projelerinden birisi de Sarıhacılı’daki hediyelik eşya ve kahvaltı salonumuz oldu.
Sadece Yozgatlılar değil buradan doğu ve batı illerine seyahat eden vatandaşlarımızda faydalanmaktadır. Bu sayede şehrimize özgü ürünler dışarıdan gelen vatandaşlar tarafından da alınarak hediyelik eşya olarak götürülüyor. Gıda ürünlerinin yanı sıra bu çeyizlik mini sandık ve diğer ilimize özgü eserler de büyük rağbet görüyor. Bu sayede ilimizin de tanıtımına da katkı sağlamış oluyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.