""

Boğazlıyan Belediyesinde “Sendikanı değiştirmedin diye” sürgün iddiası « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 06:53

Boğazlıyan Belediyesinde “Sendikanı değiştirmedin diye” sürgün iddiası

Bem Bir Sen Yozgat İl Başkanı Mehmet Şaşmaz, Boğazlıyan Belediyesinde çalışan ve sendikalarına üye olan bir itfaiye erinin iddiaya göre Belediye Başkanının Bem Bir Sen’den ayrıl talimatını yerine getirmediği için Fen İşlerinde çalıştırılmak üzere Kanalizasyon’a gönderildiğini öne sürdü.

Boğazlıyan Belediyesinde “Sendikanı  değiştirmedin diye” sürgün iddiası
Son Güncelleme :

20 Aralık 2017 - 7:00

Bem Bir Sen Yozgat İl Başkanı Mehmet Şaşmaz, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Boğazlıyan Belediyesine K.P.S.S’den (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 95 puan alarak itfaiye eri olarak Boğazlıyan Belediyesine ataması yapılan memur adayı kardeşimizi; Yasa ve Kanunlara göre sendikamıza üye yaptık. Bu kardeşimizin üye olduğunu öğrenen Belediye Başkanımız Yazı İşleri Müdürüne gerekli talimatı veriyor Yazı İşleri Müdürü de yanına çağırıp; çalışan diğer Memurların yanında“ Üyesi olduğun sendikadan” istifa edeceksin diyor; Memur kardeşimizden hayır efendim bu benim Kanuni bir hakkım ve seçimim istifa edemem deyince; senin Memuriyetini bitiririm, pazartesi gününden itibaren Fen İşlerinde kanala gideceksin’ diyor ve gönderiliyor. Anayasada ve 4688 Sayılı Sendikalar Kanununda; “Her devlet memuru istediği sendikaya üye olabilir” hükmü vardır. Bu hükme rağmen yetmiyormuş gibi sendikadan istifa etmedin diye savunma istiyor. Daha siz İtfaiye Eri olarak atanan Memura İtfaiye kıyafeti giydirememişsiniz niye ölçüler alınmış aradan zaman geçmiş orta da kıyafet falan yok siz kıyafeti düzgün değil diye birde savunma istiyorsunuz.”
DEVLET
MEMURLARININ İSTEDİĞİ SENDİKAYA ÜYE OLMA HAKKI VARDIR
Tüm devlet memurlarının istediği sendikaya üye olma hakları olduğunu belirten Şaşmaz, “ Sayın Belediye Başkanına ve talimat alarak hareket eden Müdür ve Amirlere buradan çağrı yapıyorum. Her Türk vatandaşının seçme ve seçilme hakkı olduğu gibi tüm Devlet Memurlarının da istediği sendikaya üye olma hakkı olup hiç kimse bu iradeye ambargo koyamaz lütfen bir de 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna bakarsa Başkanımız ve diğer görevliler yanlış yapmamış olur bizimkisi sadece âcizane bir öneridir. Üye olan kardeşimizin mesaiye riayet etmeme, işi savsaklama, işi askıya alma geciktirme veya başka bir yanlış davranışı olmamıştır. Olduğu zaman da ise; toplarsınız DisiplinKurulunu verirsiniz cezasını. İtfaiye eri olarak atanan kişiyi yıldırarak, baskı yaparak, yasa dışı davranarak bir yere ulaşamazsınız.
Çalışan kişilerin sadece çalışma şevkini kırarsınız. Bem Bir Sen (Belediye ve Özel idare Çalışanları Birliği Sendikası) Cumhurbaşkanımızın bile sendikal anlamda yapılanlardan övgüyle bahsettiği; Memur Sen Konfederasyonuna bağlı güçlü, lider, model ve tek yetkili sendika olup, Uluslararası CESİ’ ye üye tek Sendikadır. Başkan Beyi ve bu konuyla alakalı diğer görevlileri de Yasalara ve Devlet Memurları Kanununa uygun olarak davranmaya, adil olmaya ve yanlışlarından dönmeye davet ediyorum. Sendika olarak biz ve Genel Merkez Yöneticilerimiz, Avukatlarımız kanalıyla Kanuni haklarımızı arıyoruz. Üyelerimiz hiç endişe duymasınlar.”ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.