""

Böyükata’dan, Proje hazırlama ve yürütme eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 13:29

Böyükata’dan, Proje hazırlama ve yürütme eğitimi

Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Akademisyenler için “Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” semineri düzenlendi.

Böyükata’dan, Proje hazırlama ve yürütme eğitimi
Son Güncelleme :

28 Aralık 2016 - 7:00

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Üniversitenin Dardanos Yerleşkesinde düzenlenen “Proje Hazırlama ve Yürütme Eğitimi” etkinliğine Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte; Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Keskin, Dicle Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamdi Temel, Gazi Üniversitesi’nden Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan ve Dumlupınar Üniversitesi’nden Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu gönüllü eğitmen olarak yer aldılar.
Eğitimde, başta TÜBİTAK proje destek programları olmak üzere, akademik düzeyde proje hazırlama ve yürütme aşamalarından dikkat edilmesi gereken hususlar ve teknikler konusunda teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı çalışmalar yapıldı. Katılımcılar gruplar halinde prototip proje taslağı hazırlayarak, fikir aşamasından itibaren bir projenin nasıl hazırlanacağı; hazırlanmasında ve başvuru süreçlerinde dikkat edilmesi gerekenlere dair uygulamalı eğitim aldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, yaptığı konuşmada Türkiye’de bilimsel araştırmaya verilen desteğin ciddi anlamda artış gösterdiğini belirterek “Teknoloji üretimi dendiğinde aklımıza üniversiteler gelmesi gerekiyor. Üniversitelerin teknoloji üretebilmek için bilimsel araştırma yapması gerekiyor. Bilimsel araştırma yapmak demek ise proje demektir. Fikrinizi projelendirip görünür ve desteklenebilir bir hale getirmek gerekiyor. Türkiye’de projeye, bilimsel araştırmaya destek ciddi anlamda artış gösterdi. Proje yapma, sunma veya fikirlerimizi projelendirme meselesi bilimsel araştırmanın olmazsa olmaz esasıdır” diyerek eğitmen hocalara teşekkür etti. Konuşmaların ardından eğitmenlere teşekkür belgesi ve hediye takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.