""

Bozkırın Tezenesi vefatının 9. yılında anılıyor « Yeniufuk Gazetesi

9 Mayıs 2024 - 00:43

Bozkırın Tezenesi vefatının 9. yılında anılıyor

‘Bozkırın Tezenesi’ olarak tanınan ve 25 Eylül 2012’de vefat eden halk ozanı merhum Neşet Ertaş, başta memleketi Kırşehir olmak üzere Yozgat’ta da sevenleri tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla anılıyor.

Bozkırın Tezenesi vefatının 9. yılında anılıyor
Son Güncelleme :

26 Eylül 2021 - 16:16

Türkülerin babası olarak ta anılan merhum Neşet Ertaş, vefatının 9. yıldönümünde memleketi Kırşehir’de anma programı düzenlendi. Yozgat’ta da siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar Ertaş’ın fotoğraflarını paylaşıp, saygı ve sevgilerini dile getirerek rahmet dileklerinde bulundu.
AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla büyük üstadı rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti.
Başer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Gel sevelim sevileni seveni
Sevgisiz suratlar gülmüyor canım” Bozkırın Tezenesi, büyük usta Neşet Ertaş’ı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle ve saygıyla anıyorum.”
MHP Yozgat İl Başkanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Bozkırın Tezenesi #NeşetErtaş’ı vefatının 9. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.”dedi.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın’da yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Garip bülbül gibi feryat ederiz
Cehalet elinde küskün kederiz
Hep yolcuyuz böyle gelir gideriz
Dünya senin vatanın mı yurdun mu?”
Bozkırın tezenesi Neşet ERTAŞ’ı vefatının 9. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz./ Cemil MERMERTAŞ

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.