""

Bozok Ünüversitesi yeni bölümlerle daha hızlı gelişecek « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:51

Bozok Ünüversitesi yeni bölümlerle daha hızlı gelişecek

Kurulduğu günden bu yana 11 yılı geride bırakan Bozok Ünüveresitesi 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 13 yeni bölümle hem ünüversitenin gelişimini sağlayacak hemde öğrenci sayısını artırarak gücüne güç katacak.

Bozok Ünüversitesi yeni bölümlerle daha hızlı gelişecek
Son Güncelleme :

21 Ağustos 2017 - 7:00

İlde eğitim faaliyetlerinin yanı sıra düzenen ulurlararası kültürel etkinliklerle de adını duyuran BozOK Ünüversitesi 9 ilde tanım etkinlikleri düzenleyerek Bozok ünüveristesinin adını duyurdu. Ankara, İstanbul ve Rize başta olmak üzere 16 farklı ilde düzenelenen fuara katılarak stant açan ünüveriste buaralarda da davetliler ve katılımcılara ünüversitenin tanıtımını yaptı.
Fiziki altyapı ve üstyapı yönünden gelişimini sürdüren üniversite, 16 bini aşkın öğrencisi ve alanında uzman akademik peroneliyle Orta Anadolu’nun parlayan yıldızı olma yolunda hedefine emin adımlarla ilerliyor.
2017-2018 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımı gerçekleştirilecek olan Bozok Üniversitesi, toplam 13 yeni bölümlerle mevcuda ilave olarak açılan bu bölüm ve programlarla birlikte öğrenci sayısını da artıröış olacak. Ünüversite yönetimi öğretim elemanlarınıda tamamlayarak ve daha fazla bölümler açarak ünüversitesinin gelişimini sağlamak istiyor.
Ünüveriste Rektörü Prof Dr. Salih Karacabey, Bozok Ünüversitesinin yeni bölümleri ile birlikte daha hızlı gelişeceğini belirterek, şunları söyledi: “ Fen Edebiyat Fakültesi’nde Arkeoloji, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İletişim Fakültesi’nde Radyo Televizyon ve Sinema, Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu’nda İş Sağlığı ve Güvenliği, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda Spor Yöneticiliği, Yozgat Sağlık Yüksekokulu’nda Ebelik bölümleri; ön lisans olarak Bahçe Tarımı, Elektronik Teknolojisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik, Optisyenlik, Otomotiv Teknolojisi, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri programına öğrenci alımlarının gerçekleştirileceğiz.”
İSTİHDAMI KOLAY BÖLÜM VE PROGRAMLAR AÇARAK ÖĞRENCİLERİN İŞ BULMA SORUNUNU ÖNLÜYORUZ
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz özellikle kontenjanında boşluk kalmayan ve mezunlarının çok rahat iş imkânı bulabildiğine de dikkat çeken Rektör Karacabey, ; “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun bu yıl Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü’nü açtık ve öğrenci alımını gerçekleştiriyoruz. Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulumuz için Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü’nü açtık. Mezunlarının hemen iş bulabileceği bir bölüm. Adalet Bakanlığı İnfaz Koruma Memurlarını bu bölümün mezunlarından almayı tercih edeceği düşünülürse çok önemli bir bölüm ve bu bölümün de hem birinci öğretim hem de ikinci öğretimini bu yıl açtık. Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Sanat Tarihi Bölümü, Yabancı Diller bünyesinde İngilizce Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Uluslararası İlişkiler, Maliye ve Sağlık Yönetimi Bölümü, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde ise Radyo Tv Yayımcılığı programını açmayı planladık.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.