""

Bozok’ta Tıp Bayramı kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 16:16

Bozok’ta Tıp Bayramı kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı, Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından düzenlenen program ile kutlandı.

Bozok’ta Tıp Bayramı kutlandı
Son Güncelleme :

14 Mart 2024 - 17:42

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Hıdır, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç, fakülte dekanları öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Tıp Fakültesi öğrencileri adına konuşan Tıp Fakültesi dönem 3 öğrencisi Şule Abak şunları söyledi: “Bizler yeryüzüne şifa dağıtmaya talip bir topluluğuz. Hem sanatın hem bilimin incelikleriyle meşgulüz. Şartlar ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisini yapmak için çabalayacağız. Hekimler ve hekim adayları olarak güçlü bir dayanışma ile hekimliğin itibar kaybetmesine asla müsaade etmeyeceğiz”.
Asistan Hekimler adına konuşan Acil Tıp Anabilim Dalı Dr. Mehmet Şahin ise “Tıp insanlığın en değerli miraslarından biridir. Sağlık çalışanları her gün insan sağlığını korumak ve iyileştirmek için fedakârca çalışmaktadır. Bu kutlu mesleği icra eden her bir kişi insanlığa insanlığa hizmet etmenin onurunu taşımaktadır. Bugün bu onuru paylaşmak ve bu değerli mesleği daha da yüceltmek için buradayız” ifadelerine yer verdi.
Öğretim Üyeleri adına konuşan Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Rıza Haldun Gündoğdu Türk tıp tarihine ilişkin önemli anekdotlar paylaştı. Doktor olmanın heyecanını ve gururunu yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Gündoğdu bu haklı gururun yanında her yıl 14 Mart Tıp Bayramı’nda hekimlerin yaşadığı paradokslardan söz etti. Prof. Dr. Gündoğdu konuşmasının devamında iş yükü, hasta başına düşen hekim sayısının azlığı, mesleki saygınlık, ekonomik anlamdaki yetersizlik, hekime yönelik yapılan şiddete değindi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fatih Erkoç konuşmasında tıp eğitiminin ömür boyu süren bir süreç olduğuna değinerek özverili, aynı zamanda saygın ve eşsiz bir meslek icra ettiklerini dile getirdi. Prof. Dr. Erkoç konuşmasında geleceğin hekimlerine seslenerek şunları söyledi: “Tıp ve sağlık hizmeti bir ekip işidir. Hekimlikte pardon deme hakkımız yoktur. Dolayısıyla tecrübeler çok pahalıdır. Bu nedenle henüz yetişmekte ve olgunlaşma döneminde olan siz genç meslektaşlarımıza en ucuz tecrübe olan başkalarının tecrübelerinden faydalanmanızı öneririm” / Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.