""

BÜ “Festival Du Houblon” festivaline katıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:08

BÜ “Festival Du Houblon” festivaline katıldı

Yozgat Bozok Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, Fransa’nın Haguenau şehrinde düzenlenen “Festival Du Houblon” Festivali’ne katıldı.

BÜ “Festival Du Houblon”  festivaline katıldı
Son Güncelleme :

26 Eylül 2017 - 7:00

Türkiye’yi Bozok Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu’nun temsil ettiği Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Fransa, Rusya, Çin, Japonya, Uruguay, Endonezya, Uganda, Paraguay ve Yeşil Burun Adaları ülkeleri gibi dünyanın farklı ülkelerinden gelen folklor ve müzik grupları festival süresince yerel halk dansları ve müziklerinden oluşan koreografilerle gösteriler yaptı.
Festivalin ilk gününde Festivale katılan tüm folklor ekiplerinin geleneksel kostümleriyle kortej yürüyüşü ile caddelerde renkli görüntüler ve büyük bir coşku oluştu.
Program Festival alanında yapılan çeşitli etkinlikler ve halk dansları gösterileri ile devam etti. Katılımcı folklor ekipleri, tanıtım amaçlı yaptıkları sokak gösterileri ile Fransa halkının büyük beğenisini topladı. Halk Oyunları Topluluğumuzun davul, zurna eşliğinde sunduğu Yozgat yöresine ait Feyli Turnam, Ağırlama, Bobbili, Aynalı Körük, Loli, Hoşbilezik, Karanfilli, Çıtçıt Çedene, Gelin, Temura, Jandarma, Cemo, gibi halk oyunları coşku ile alkışlandı.
Katılımcı ülkeler için verilen hoşgeldiniz yemeğinde bir araya gelen Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Fransa, Rusya, Çin, Japonya, Uruguay, Endonezya, Uganda, Paraguay ve Yeşil Burun Adaları gibi katılımcılar ülkelerinden getirdikleri hediyeleri dağıttı. Yemekte konuşma yapan Festival Komitesi Başkanı, etkinliklerine renk kattıkları için katılımcı ekiplere teşekkürlerini belirtti. Bozok Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Okutmanı Ali Kemal Taşkın katılımcı ülkelere Bozok Üniversitesinden hediyeler takdim etti ve aynı zaman da Festival Komitesi Başkanına Bozok Üniversitesi adına, Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne davet ettikleri için Okt. Ali Kemal Taşkın teşekkür ederek Üniversitemizin hediyelerini takdim etti.
Festivalin üçüncü günü, katılan bütün ülkelere Bozok Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Yozgat yöresine ait oyunları öğretti. Katılımcı ülkelerin beğenisini kazanan Yozgat yöresi ve davul zurna ülkelerinde yapılacak etkinliklere ülkemizi ve üniversitemizi davet ettiler.
Festivalin son gününde katılımcı ekipler hem ülkelerini temsil etmenin onuru ve sevincini hem de farklı kültürlerle tanışmanın heyecanını yaşayarak birbirleri ile vedalaştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.