""

Çamlık ve Fatih tabiat parkı yönetim planının bilgilendirme toplantısı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:11

Çamlık ve Fatih tabiat parkı yönetim planının bilgilendirme toplantısı yapıldı

Orman ve Su işleri Bakanlğı 9. Bölge Müdürlüğü Yozgat Şube Müdürlüğü tarafından Yozgat çamlığı milli parkı ve fatih tabiat parkı ziyaretçi yönetim planının bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çamlık ve Fatih tabiat parkı yönetim  planının bilgilendirme toplantısı yapıldı
Son Güncelleme :

18 Kasım 2017 - 7:00

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen programa Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez ve çeşitli kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldı.
Yozgat Çamlığı Milli Parkı ve Fatih Tabiat Parkı’nın geleceği adına önemli kararlar alınırken Çamlığın koruma, kullanma, dengesinin en iyi şeklide sağlanması ve ziyaretçi etkilerinden kaynaklanan sorunlara engel olmak ve soruların etkisini azaltmak için alınacak tedbirler konuşuldu.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Yozgat Valisi Şükrü Çakır, “Yozgat’ın gözbebeği herkesin çok iyi bildiği tescilli Çamlık Milli Parkımızın ve onun yanında yeniden kurulmuş olan Fatih Tabiat Parkımızın ziyaretçi planlamasının yapılması için bir çalıştay düzenledik. Bu çalıştayın bugün son netice planını görüşerek olgun hale getireceğiz.
Çamlık Milli Parkı Yozgat için bir Reşat Altın gibidir. Klasik bir değerdir. Bu değeri iyi korumak ve sürdürülebilir, turizme katmak gerekiyor. Bugün esnaflarımız, otellerimiz turistler hemen akın akın gelsin bizlerde faydalanalım düşüncesi içerisindeler. Bu açık bir şekilde ifade edilmese de biz bunu görüyoruz. Biz çok değerli olan turizm bölgelerimizi hemen ortalığa çıkartıp harcatmak istemiyoruz. Bilimsel bir şekilde uzman arkadaşlarımızın, katkıları ile ziyaretçi yönetim planı oluşturuyoruz. Daha sonradan ben görmedim duymadım haberim yoktu denilebilecek eleştirilerin önüne geçmek istiyoruz. Bugün herkes konuşacak. Mantıklı olanı biz zaten yaparız. Bu konuda 9.Bölge Müdürlüğü’nden katılan uzmanlar var. Kendi şubemizden uzmanlarımız var. Herkesin geçmişinde hatıraları bulunan Çamlık’ın uzun ve sürdürülebilir bir şekilde turizme kazandırılması gerektiğine inanıyorum. İnşallah çalıştay sonucunda böyle bir plan elimize geçecek. Biz Çamlığı korumak istiyoruz. Kıskanmadan dışarıya açmak zorundayız. 400 yıllık çamlarımız mevcut. Demek ki daha önce ki nesillerimizin de bu çamların korunmasında bir katkısı var. Günü birlik iştahlarla harcamamalıyız. İyi planlarımızın olması gerekiyor. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
6 aylık bir çalışmanın sonuna geldiklerini hatırlatan Doğa Koruma ve Milli Parklar Yozgat Şube Müdürü Cihan Eğilmez, Bu programla çalıştayımızın son şeklini oluşturmaya bakacağız. Çamlı Milli Parkı, Yozgat için çok kıymetli. Sadece Yozgat için değil, dünya için de önemli. İnşallah bu programnda uygulanabilir güzel bir plan çıkarırız. Yozgat’ımıza hayır olur ve milli parkımızın sürekliliği için önemli bir adım atılmış olur” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.