""

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde şehitler anıldı « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 12:44

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde şehitler anıldı

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde şehitler anıldı
Son Güncelleme :

18 Mart 2024 - 15:56

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Yozgat Şehitliği’ndeki törene; Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Celal Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Nejdet Özcan, POMEM Müdürü Zafer Kişi, Baro Başkanı Muhsin Ayanoğlu ve daire müdürleri katıldı. Vali Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Celal Köse ve  Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Gökay Açıkgöz Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için saygı atışı gerçekleştirildi. Jandarma Teğmen Sefa Köksal’ın duygu dolu konuşmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dualar edildi. Yozgat Müftüsü Ali Gülden’in yönettiği dua, tüm şehitler ve gaziler için yapıldı.

Vali Mehmet Ali Özkan, törende yaptığı konuşmada, “Şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Onların aziz hatıralarını yaşatmak, bizim en kutsal görevimizdir. Bugün burada, onların manevi huzurunda bulunmak, bizim için büyük bir onurdur. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine her zaman sahip çıkacağız” dedi.

Törende, şehit kabirlerine karanfil bırakılmasının ardından protokol üyeleri, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek şehit aileleriyle bir araya geldi. Program Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliklerle devam etti. Öğrencilerin hazırladığı tiyatro oyunu gösterisi duygusal anlar yaşattı.

Programın sonunda, Çanakkale Zaferi ile ilgili düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Haber Merkezi

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.