""

Canlı yayın canınızdan etmesin « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 08:20

Canlı yayın canınızdan etmesin

Şehir içi veya şehirlerarası trafikte araç kullanan sürücüler tarafından yapılan canlı yayın ve video çekimleri olası kazalara davetiye çıkarıyor. Trafik eğitmenleri sürücülere, ‘canlı yayın, canınızdan etmesin’ uyarısında bulundu.

Canlı yayın canınızdan etmesin
Son Güncelleme :

09 Ekim 2017 - 7:00

Şehir içi veya şehirlerarası trafikte araç kullanan sürücüler tarafından yapılan canlı yayın ve video çekimleri olası kazalara davetiye çıkarıyor. Trafik eğitmenleri sürücülere, ‘canlı yayın, canınızdan etmesin’ uyarısında bulundu.
DİKKAT VE
REFLEKS İŞİ
Ateş Sürücü Kursu Trafik ve Çevre Eğitmeni Okan Ateş, trafik yönetmeliği gereği araç kullanırken cep telefonu kullanmanın kanunen yasak olduğunu belirterek, araç kullanmanın dikkat ve refleks işi olduğuna söyledi.
Sürücülerin kurallara uyma noktasında bilinçli olması gerektiğine dikkat çeken Okan Ateş, “Her ne kadar etkilenmiyorum dese de sürücü ister istemez dikkati dağılıyor, refleksi azalıyor.
Her şey den önce toplum olarak birbirimizi uyarmamız ve bilinçli olmamız gerekiyor. Zaten trafikte tahammül, sevgi, saygı, hoşgörü olmazsa, olmuyor. İletişimin iyi kurulması gerekiyor” dedi.
HANGİSİNİ
YAPACAKSINIZ?
Araç kullanırken bir çok organın aynı anda çalışması gerektiğini kaydeden Okan Ateş, “Araç kullanırken ayaklarımızın, kollarımızın, gözlerimizin, kulaklarımızın aynı anda çalışması gerekiyor.
O anda videoyu mu kontrol edeceksiniz, aracınızı mı kontrol edeceksiniz. Hangisini yapacaksınız? Canlı yayın yapabilmeniz için veya video kaydı yapabilmeniz için ekstradan iki elinizin, iki gözünüzün, iki ayağınız ve iki kulağınızın daha olması gerekiyor.”diye konuştu.
SADECE
KENDİLERİNDEN
SORUMLU DEĞİLLER
Trafikte sürücülerin hayvanlar ve yayalardan da sorumlu olduğunu dile getiren Okan Ateş, “Yani bunu yapanlar çok büyük risk aldıklarının farkında değiller. Çünkü trafik de sadece kendi mallarından ve canlarından sorumlu değiller.
Trafikte ki diğer sürücülerin canların ve mallarında da sorumlular. Bunu yapan sürücülerimizin özellikle bu konuda bilinçli olmalarını, kesinlikle yapmamaların tavsiye ediyoruz. Canlı yayın, canlarından etmesin” şeklinde konuştu.
KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR
Yozgat Kardelen Sürücü sahibi Tankut Civelek’te, Sargın Sürücü Kursu sahibi Ahmet Sargın ise, sosyal medyanın yoğun bir şekilde kullanıldığını belirterek, canlı yayın veya video kaydı yapmanın kazaya davetiye çıkardığını söyledi. Araçta seyir halinde iken canlı yayın yapan sürücülerin maddi yaptırım ile de karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunan Civelek, üç saniyelik bir dikkat dağınıklığının bile kazaya sebep olduğuna vurgu yaptı. Civelek, “Şehir içi yada şehirlerarası yolculuk yapan sürücülerin cep telefonu ile üç saniye ilgilenmesi bile yüzde yüzlük bir kaza sebebi. Hiç bir sürücü bile bile böyle bir kaza yapmak istemez. Aynı zamanda insan hayatını da riske atmış oluyorsun” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.