""

Coşkun: insanlığın kurtuluşuna vesile olsun « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 22:17

Coşkun: insanlığın kurtuluşuna vesile olsun

AK Parti AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, İslam’da mübarek gün ve gecelerden en önemlisi olan “Kadir Gecesi”nin, tüm insanlığın kurtuluşuna, ülkemizin ve Yozgat’ımızın birlik, beraberlik ve selametine vesile olmasını temennisinde bulundu.

Coşkun: insanlığın  kurtuluşuna vesile olsun
Son Güncelleme :

22 Haziran 2017 - 7:00

AK Parti 23’üncü dönem Yozgat Milletvekili ve AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Osman Coşkun, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, bu gecenin önemine işaret ederek, bu gecede inmeye başlayan Kuran-ı Kerim’in inananlar için önemli bir fırsat gecesi olduğunu söyledi.
“Bu müstesna ve muazzez gecenin, yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir” diyen Coşkun,
“Toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran zekat ve fitreleriyle arınma ve yenilenme bilincimizin tazelendiği rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın sonuna yaklaşırken bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesine erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız” ifadelerine yer verdi. Coşkun şunları kaydetti: “Kadir Gecesi’nin Yüce kitabımız Kuran’ın indirilmeye başlandığı, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu ve mübarek bir gecedir. Kulun Allah’a yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. İslam alemi için büyük önem taşıyan ve nimetlerinin bol olduğu Kadir Gecesi inananlar için bir fırsat gecesidir. Bu müstesna ve muazzez gecenin, yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir. Tüm insanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin hepimizi birlik, beraberlik, bolluk, bereket, kazanç, yardımlaşma, paylaşma, dua, ziyaret, itibar, inanç, barış, mutluluk ikliminde birleştirmesini ve daha güzel bir geleceğe kapılar açmasını temenni ediyoruz. Bu duygularla tüm hemşehrilerimin Kadir Gecesini tebrik eder, bu gecenin ülkemize, İslam alemine ve bütün insanlığa iyilik, güzellik ve hayır getirmesini dilerim.”
İSLAM DÜNYASI
YASTA VE MAHSUN
Son yıllarda Kerkük’te, Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Mısır’da, Arakan’da, Filistin’de ve dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanların katledildiğini, göz yaşlarının sel olup aktığını belirten Coşkun; “Kardeşlerimize, insanlığa yönelik büyük bir soykırım ve zulüm uygulanmaktadır. Omuzlarımızdaki vebalin, yüreğimizdeki acıdan katbekat arttığı bu günlerde idrak edeceğimiz Mübarek Kadir Gecesi’nin öncelikle insanlık dramının sona ermesine, dinmese de acıların bir an evvel durmasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan diliyor, Yozgatlı hemşerilerime sağlık, sıhhat ve dua dolu günler temenni ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.