""

Demirel: Kombi bakımları yakıt tüketimini azaltıyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 13:00

Demirel: Kombi bakımları yakıt tüketimini azaltıyor

Yozgat’ta havaların soğumasıyla birlikte ev ve iş yerlerinde kombi kullanımı arttı. Yozgat Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Tahir Demirel, kışa girmeden yapılan kombi bakımları, yakıt tüketimini azalttığını söyledi.

Demirel: Kombi bakımları  yakıt tüketimini azaltıyor
Son Güncelleme :

18 Ekim 2017 - 7:00

Kombi bakımı sırasında filtre temizliği önem taşıdığını söyleyen Demirel, ”Kışın kapıya dayandığı bu günlerde kış girmeden yapılan kombi bakımları yakıt tüketimini azaltmaktadır. Kışa girmeden yapılan kombi bakımları, yakıt tüketimini azaltır. Filtre temizlenmediği zaman sıcaklığı 50 dereceye ayarladığınızda radyatöre giden sıcaklıkta aynı dereceyi bulamazsınız, bu da kombinin daha fazla yakıt tüketmesine sebep olmaktadır. Bakımlarda fanların temizlenmesi gerekmektedir. Çünkü fanlar zamanla toz aldığı için balans yapar, bu balans da zamanla bozulmalara sebep olur. Aynı zamanda filtrelerin tıkalı olmasından dolayı da sirkülasyon pompası zorlandığı için zamanla sirkülasyon pompaları da arızalanır” dedi.
Gaz enjektörlerinin uzun süre kullanılmaması durumunda örümcekler zamanla yuva yapabilir, buda bozuk yanmaya sebebiyet vereceğini söyleyen Demirel, Kullanıcılarımız kombi bakımlarını kendi başlarına yapamazlar. Bu yüzden bakım işlemlerinin yetkili servis ve uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir. Çünkü gaz, yanlış kullanıldığı zaman tehlikelidir. Bunu da yetkili, ehil kişilerin yapmasında fayda vardır.
Önemli olan, aldığınız ürünün garantisi ve servisinin yaygınlığıdır. Kışın ortasında arıza yaptığında zamanında hizmet alabilmek açısından bu önemlidir. Vatandaşlarımız aldığı cihazların mutlaka yetkili servislerinin olup olmadığına dikkat etmeleri gerekmektedir.
Tüm halkımıza, azami ölçüde yapılması gerekenleri yaparak rahat bir kış sezonu geçirmesi dileğiyle sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir ömür dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.