""

Deveci Havsası projesinde çalışan kadınlar TBMM’sini ziyaret etti « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 01:18

Deveci Havsası projesinde çalışan kadınlar TBMM’sini ziyaret etti

Kadışehri İlçesinde örnek proje olarak adlandırılan “Deveci Havzası Projesinde” çalışan kadın çiftçilerimiz ve Proje ekibi TBMM’nin davetlisi olarak Mecliste ağırlandı.

Deveci Havsası projesinde çalışan  kadınlar TBMM’sini ziyaret etti
Son Güncelleme :

08 Şubat 2018 - 7:00

Kadışehri ilçesi Kabalı Köyü’nde uygulanan Deveci Havza’sı Meyvecilik Entegrasyon Projesi’ nde çalışan kadın çiftçiler, Kadışehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğün de görevli ziraat mühendisleri ve muhtardan oluşan heyet TBMM davetlisi olarak Ankara’yı ziyaret ettiler.
AK Parti Bursa Milletvekili, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, AK Parti Kocaeli Milletvekili, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Salih Başparmak ve Tarım Kredi Kooperatif’ inden iki temsilci den oluşan grupla toplantı yapıldı.
Toplantıda uygulanan projenin yatırım aşamaları değerlendirildi.
Türkiye’de benzer örneklerinin yapılması gerektiği ve kadın çiftçilerin böylesi entegre projelerde aktif rol oynayarak hem istihdam hem de göçün engellenmesinde önemli ve aktif rol oynamalarının gurur verdiği ifade edildi.
İlk fırsatta toplantı komisyonunun projeyi yerinde incelemek için bir ziyaret tertip edecekleri planlandı.Toplantı sonrasında Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ile de bir araya gelinerek proje hakkında değerlendirmeler yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.