""

Dutluk Parkındaki gösteriler renkli görüntüler oluşturdu « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:25

Dutluk Parkındaki gösteriler renkli görüntüler oluşturdu

Ahmet Uslu Dutluk Parkındaki gösteriler renkli görüntüler oluşturdu

Dutluk Parkındaki gösteriler  renkli görüntüler oluşturdu
Son Güncelleme :

26 Ekim 2017 - 10:16

Ahmet Uslu Dutluk Parkındaki gösteriler renkli görüntüler oluşturdu
Sorgun Belediyesi tarafından ilçenin en önemli yeşil alanlardan biri olan Ahmet Uslu Dutluk Parkında ışıklı müzikli danslı su gösterileri renkli görüntüler oluşturdu.
Sorgun Ahmet Uslu Dutluk Parkı içerisinde yapılan ışıklı müzikli su gösterisinin açılışı halkın yoğun ilgisi ve katılımı ile yapıldı.
Parkın meydanındaki eski havuz, yenilenerek fıskiyeli ve ışıklandırmalı havuza dönüştürüldü. Su seviyesiyle aynı seviyede yer alan fıskiyelerden ışıklar ve müzik eşliğinde yükselen sularla oluşan görüntü beğeni topladı. Su ile aynı seviyede yer alan fıskiyelerden ışıklar eşliğinde yükselen sularla rengârenk görüntülerin oluştuğu havuz büyük beğeni topladı. Vatandaşlar gösteriyi izlerken, çocuklar da sularla oynayarak gönüllerince eğlendi.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’te vatandaşlarla birlikte havuzdaki ışıklı gösteriyi Mehter Marşı eşliğinde izledi.
Proje hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Şimşek, suyun insan üzerindeki etkileri düşünülerek bu projeyi hayata geçirmeye karar verdiklerini ve Sorgunlulara müzik eşliğinde güzel vakit geçirmeleri için yaşam alanları yapmaya gayret ettiklerini söyledi.
Başkan Şimşek, “Işıklı müzikli danslı su gösterisi projemizde su jeti, ahtapot, volkan, helezon, kuş kanadı, kalın köpük nozulu, radyal su jeti, radyal ördek ağızı, sis perdesi fıskiye sistemlerini kullandık. 50 cm’den 12 metreye kadar su püskürtme kapasitesine sahip 160 subaşlığı bulunuyor.
Subaşlıklarının altına led aydınlatma uygulaması yapılarak görüntü kuvvetlendirilmiştir. Dört ayrı renkte toplam 20 müziğe uyumlu dans koreografisi yapılabilen uzaktan kontrol edilebilen kumanda odası mevcut.
Sorgun’umuza renk katan ailece zaman geçirebileceğiniz insana nefes aldıran bir proje olduğuna inanıyorum. Hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.
Davetlilere ve vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek yeni yapılacak projelerinde müjdesini de verdi. Başkan Şimşek, 12 adet park projesinin yapılacağını ve Yeni Çeltek Kömür İşletmesinin bulunduğu alana da peyzaj tasarım projesini yapacaklarını, Sorgun’u daha cazip kılmak amaçlı halka açık alanlar yapılacağını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.