""

Elbay: Yılbaşında yediklerinize dikkat edin « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 12:52

Elbay: Yılbaşında yediklerinize dikkat edin

Uzman Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Gökhan Elbay, 2018’ e mide ve baş ağrısıyla girmemek için 31 Aralık’ta protein ve sebze ağırlıklı yenmesi gerektiğini söyledi. Elbay, 1 Ocak’ta ise içilen suya katılan birkaç damla limon suyunun da toparlayıcı etki sağlayacağını kaydetti.

Elbay: Yılbaşında yediklerinize dikkat edin
Son Güncelleme :

29 Aralık 2017 - 7:00

Sağlıklı bir yılbaşı geçirmenin ve yeni yıla iyi bir başlangıç yapmanın yolunun yılbaşı gecesi dengeli ve ölçülü beslenmekten geçtiğini ifade eden Uzman Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Gökhan Elbay, yılbaşı sofralarında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler verdi.
Elbay, 31 Aralık’a protein ağırlıklı bir kahvaltıyla başlanması gerektiğini belirterek, “Bol su alınmaya sabahtan başlanmalı. Kahvaltı yumurta, peynir gibi proteinlerle yapılmalı. Öğlen hafif sebze yemekleri tercih edilmeli. Akşam yılbaşı sofraları genelde zengin olur. Eti, tatlısı, mezesi fazladır. Bu nedenle günümüzü hafif geçirmeliyiz. Yılbaşı günü 2 buçuk litre su ile mineral dengesinin sağlanması için bir adet soda içilmeli” dedi.
Elbay, yemeğin mümkün olduğu kadar sossuz taraflarının seçilmesini gerektiğini ifade ederek, “Karbonhidrat ağırlıklı beslenme bol ödem oluşumuna neden olur ve rahatsızlık verir. Yılbaşı gecesi özellikle otlu, yoğurtlu mezeler yenilmeli. Sofranızda kızarmış, yağlı ve unlu gıdalar olmamalı. Tatlı da yemekten en az iki sonra yenmelidir. Alkol alınması durumunda ise ertesi gün içine limon damlatılmış su ve soda ile bitki çayları tüketilmeli, hafif egzersizler, yürüyüşler yapılmalıdır. Ayrıca meyve ihmal edilmemeli Yılbaşı gecesi yoğun kalori alındığı için 1 Ocak sabahı kahvaltıda ağır gıdalar yenmemeli. Portakal suyu iyi bir tercih olur. Protein yerine hafif sebzelerle, zeytinyağıyla yapılan yiyecekler yenilmeli. Bu durum toparlayıcı etki yapar. Ayrıca 2 fincandan fazla kahve içmeyin” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.