""

Emekli olan Kılıç’a meslektaşlarından anlamlı yemek « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:55

Emekli olan Kılıç’a meslektaşlarından anlamlı yemek

Yozgat Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda uzun yıllar öğretim görevlisi olarak çalışan Niyazi Kılıç’a emekli olmasından dolayı meslektaşları tarafından onuruna yemek tertip edildi.

Emekli olan Kılıç’a meslektaşlarından anlamlı yemek
Son Güncelleme :

06 Ocak 2018 - 7:00

Sefa Sofrasında düzenlenen yemeğe Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Bozok Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Makine Bölümü Öğretim Görevlisi Makine Mühendisi Abdullah Doğan, başta olmak üzere meslektaşları katıldı.
Bozok Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Niyazi Kılıç, yemek sonrası yaptığı konuşmada kendisi için organize edilen yemeği düzenleyen meslektaşlarına teşekkür etti.
Kılıç, “1977 yılının 13 Aralık tarihinde göreve başladım. Yurdun çeşitli yerlerinde görevler yaptık. Ve son 25 yılımızı bir zamanlar Erciyes Üniversitesine bağlıydı, şuanda Bozok Üniversitesine bağlı Meslek Yüksekokulunda çalışarak 1 Ocak 2018 tarihinde bide dediler emeklisin. Eğitim öğretim hayatını çok sevdim. Hep şu düşünce ile hareket ettim. Nesillerimizi gençlerimizi daha güzel, daha iyi ve daha bilgili nasıl yetiştirebiliriz hep bu duygu ve düşüncelerle mesai harcadık, çalıştık. Çok kıymetli meslektaşlarımızla tanıştık beraber çalıştık, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunduk. Eğitimin birçok tarifi var ama en hoşuma giden tarifi insan davranışını iyi ve güzel yönde değiştirme faaliyetine eğitim denir. Ve hep bu tarih zihnimde bulundu, gençlerimize bu şekilde yaklaşmaya çalıştık. Hep bu düşüncelerle çalıştık ve bugünlere geldik ve emekli oldun dediler. Allah’a şükürler olsun 40 yıllık mesleki hayatımızı böylece sonlandırmış oluyoruz. Tabi eğitim ve öğretim belli bir süreç değil, insan doğumundan ölümüne kadar eğitim öğretim faaliyeti devam ediyor. Peygamber Efendimizin hadisi şerifi var “Beşikten mezara kadar” yani emekli olduk diye her şeyden elimizi çekmeyeceğiz. Bizde hayatımız boyunca çevremize faydalı olmaya çalışacağız. bu vesile ile bugün bu güzel ortamı tertip eden düzenleyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah onlara da sağlık, sıhhat ve afiyetle emekliliği nasip etsin.”temennisinde bulundu.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey’de, yaptığı konuşmasında Kılıç’a meslek hayatında görevini layıkı ile yerine getirdiğini belirterek teşekkür etti.
Rektör Karacabey, “Hayat bir şekilde devam ediyor, devam eden hayat içerisinde hangi işi yaparsak yapalım mesleğimiz ne olursa olsun hakkını vererek yapmak gerekir. Belli bir zaman diliminde de bulunduğumuz konumdan ayrılırken geriye dönüp baktığımızda olması gereken hizmeti yaptığımızdan emin olarak gönül huzuru içerisinde sevdiklerimizin dostlarımızın güzel dilekleri ve temennileri ile ayrılmak elbette hepimiz için gurur vericidir, onur vericidir. Olması gerekende budur. Üniversitemiz tarihi biraz daha ileriye gitse de resmi olarak 2006 yılında kurulmuş genç üniversiteler arasındadır. Buna rağmen Allah’a şükür sizlerin desteği ve gayreti ile hızla büyümeye ve bu ülkeye hem yaptığımız araştırmalarla hem de yetiştirdiğimiz insanlarla hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bugün aramızdan ayrılışı demiyorum sadece gönlümüz daha çok arzu ediyordu birlikte çalışmaya ama kanunun verdiği belki zorunluluklar dolayısıyla belli zaruriyetlerden dolayı hepimiz bir gün bulunduğumuz makamları bizden genç olanlara, belki de olması gereken şudur bizden daha başarılı olanlara devretmediğimiz sürece geride kalıyoruz demektir. Bizim yetiştirdiğimiz gençler bizden daha başarılı olsunlar. Ümit ediyorum ki olacaklardır. Niyazi bey çok uzun yıllar üniversitemize Türk yükseköğrenimine hizmetler yaptı. Bu hizmetlerin karşılığını elbette bizim takdir etmemiz mümkün değil ama yetiştirdiği gençlerin ülkemize güzel hizmetler sunacağına inanıyoruz. Hocamıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında da sağlık, mutluluk ve afiyet diliyorum.”diye konuştu. Konuşmaların ardından, Rektör Karacabey tarafından günün anısına Kılıç’a teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.