""

Emirler köyü buluşmaya hazırlanıyor « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:10

Emirler köyü buluşmaya hazırlanıyor

Yozgatlı STK’lar aracılığıyla Sorgun’un Yukarı Emirler köyü Cumhuriyet tarihinde bir ilke şahitlik edecek.

Emirler köyü buluşmaya hazırlanıyor
Son Güncelleme :

25 Eylül 2017 - 7:00

Sorgun, SOYDER Ozan Yazar ve Şairler Derneği, İnceçayır köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Ankara’da faaliyet yürüten Demokrat Yozgatlılar Federasyonu ve Emirler köyü muhtarlığınca tertiplenen (SEN HASANSIN, BEN HÜSEYİN) adı altında Alevi Sünni hep birlikte Kerbela şehitleri “EHLİBEYTi” anma programı düzenlenmesine karar verildi. 2 Ekim’de başlayacak programa Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek tam destek verdi. Yozgat Valisi Kemal Yurtanç’ın da katılacağı program Sorgun Yukarı Emirler köyünde gerçekleşecek. Türkiye’nin en büyük Cem evinin bulunduğu Emirler köyü Muhtarı İsmail İnci yaptığı açıklamada; “Ülkemizde bölücülere vereceğimiz en güzel cevap, Alevi Sünni kucaklaşmasıdır. Biz Aleviler Devletimizle halkımızla barışık insanlarız, Elhamdülillah Müslümanız. Peygamber Efendimizin emanetlerine sahip çıkmak hepimizin insanlık görevi. Kerbela acısını yüreğinde hissetmeyen kişiler, ya cahildir ya da tam iman etmemiştir” dedi.
Araştırmacı Yazar Osman Karaca ise; “Bu programın ilkini gayrı resmi olarak geçen yıl Yozgat Merkeze bağlı Kababel köyünde gerçekleştirdik. Bu yıl Sorgun İlçemizin Yukarı Emirler köyünde resmi olarak ilk kez gerçekleştiriyoruz. Başta Sorgun Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek Beyefendi olmak üzere, Yukarı Emirler Köyümüz Muhtarı İsmail İnci’ye , Soyder Ozanlar Derneği Yönetimine ve Ankara Demokrat Yozgatlılar Federasyonu Yönetimine bu kucaklaşma gününe sebep oldukları için minnettarız. Alevi vatandaşlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Onlar Kerbela faciasını matemleriyle diri tuttular ve bizlere Ehlibeytin çektikleri acıları unutturmadılar. Kerbela hadisesine gerçek bir gözle baktığımızda Sünnilerde en az Alevi vatandaşlarımız kadar Yezid’e düşman. Hiç bir Sünni de gerçek iman etmiş toplumlarda Yezid adına rastlayamazsınız. Biz Hasan ile Hüseyiniz. Alevi Sünni can kardeşiz. Yüreğinde Peygamber aşkı, Ehlibeyt sevgisi, İnsani değerler saygısı olan herkes davetlidir” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
Sefer Kılınç 11 Ağustos 2022 / 11:00 Cevapla

Değerli dostlarım merakımı hoş görün.bemim köyüm Ankara ili Çubuk ilçesi Aşağı Emirler köyü tabiki aşiret köyü sizinle ilgimiz ne dir.Bir öğretmen olarak sizlerden belirtmenizi saygı ile rica ediyorum.. Selamlar.

    admin 12 Ağustos 2022 / 17:50 Cevapla

    Haberimizde bahsi geçen köy Yukarı Emirler Köyü’dür ve Sorgun ilçemize bağlıdır. Köyler arasında genellikle isim benzerliği oluyor. Arada herhangi bir bağ var ise de biz bilemiyoruz.