""

EMITT fuarında Yozgat rüzgarı esti « Yeniufuk Gazetesi

3 Mayıs 2024 - 13:01

EMITT fuarında Yozgat rüzgarı esti

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22. kez kapılarını açtı.

EMITT fuarında Yozgat rüzgarı esti
Son Güncelleme :

29 Ocak 2018 - 7:00

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda, KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen EMITT’in ilk iki gününde turizm profesyonellerine, üçüncü ve dördüncü gününde ise tatilcilere yönelik programlar gerçekleşti.
Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT, bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden 1065 katılımcıyı ağırladı.
Fuar boyunca devam eden “Türkiye’de Seyahat Acenteciliğinin Geleceği”, “Dünyada Yeni Trend: Gastronomi Turizmi” ve “Gelişmekte olan Pazarlarda Online Satış” başlıklı panellerle sektöre bilgi akışı sağlandı.
YOZGAT EMITT’TE YERİNİ ALDI
Yozgat tüm zenginlikleri ile 25 Ocak tarihinde açılışı yapılan ve 4 gün sürecek olan Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda boy gösterdi.
Yozgat’ın tarihi, turizm zenginlikleri, sosyal ve kültürel güzelliklerinin beğeniye sunulduğu, yüzlerce fuar organizatörü, yatırımcı firmalar ve seyahat acentelerinin yer aldığı fuarda özellikle jeotermal zenginliklerimizin tanıtımına ağırlık verildi.
EMİTT’te başta termal zenginliklerimiz olmak üzere, Çamlık Milli Parkı, Tarihi Roma Hamamı, Kazankaya Kanyonu, Aydıncık Ametist Taşı ve heykel atölyesi ile yöresel ürünlerimiz fuar katılımcılarına tanıtıldı.
İlimizin standında yöresel halk oyunlarımız, yöresel sanatçılarımız ve Roma Hamamı maketi kral ve kral kızını canlandıran oyuncular katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.
İlimizi anlatan standımızda broşürler, tanıtım materyalleri ve diğer görseller de sergilendi.
Bir çok ilin Vali ve Belediye Başkanlarının yanı sıra İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz ve onların oluşturduğu dernek yönetici ve üyelerinin de ziyaret ettiği standımızda yapılan canlı yayınlarla şehrimizin tanıtımı da en iyi şekilde yapıldı.
50 BİN KİŞİNİN
ZİYARET ETMESİ
BEKLENİYOR
ITE Turkey tarafından organize edilen EMITT’i bu sene, 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Tatile çıkmayı planlayanlar da fuarda seçtikleri tatil destinasyonlarını inceleyebilecek ve bütçelerine uygun tatil rotalarına, cazip fiyatlarda “erken rezervasyon” kampanyaları ile ulaşma imkanına sahip oldu.
Bu yıl yoğun bir ilgi gören EMITT’e 106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatörü başvuru yaptı. Tur operatörlerinden gelen bu yoğun ilgiyi büyük bir titizlikle ele alan EMITT yetkilileri, fuar katılımcılarına ve ülke turizmine katkı sağlayacak 600 davetli tur operatörünün başvurusunu onaylayarak fuar katılımcılarını da özel olarak oluşturulan randevu sistemine dahil etti.
EMITT, ülke tanıtımına, turizm sektörünün gelişmesine ve ivme kazanmasına fayda sağladı.
Hem katılımcılar hem de tüketiciler için sektörel bir okul niteliği taşıyan EMITT, bu sene de tüm katılımcılar için değer yaratacak, birbirinden faydalı içerik ve iş birlikleri ile sektöre öncülük etti.
Katılımcılar tarafından hazırlanan çeşitli sahne gösterileri ve stant etkinliklerinin renkli görüntülere sahne olacağı EMITT, önceki gün sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.