""

Erdoğan’ın hayalim dediği hastane konut inşaatları ile kapatılıyor « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 03:30

Erdoğan’ın hayalim dediği hastane konut inşaatları ile kapatılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 yıllık hayalim dediği Yozgat Şehir Hastanesi, önünün de yapılan ve yapımı devam eden inşaat alanları ile kapatılması devasa yatırımı gölgeliyor.

Erdoğan’ın hayalim dediği hastane konut inşaatları ile kapatılıyor
Son Güncelleme :

20 Temmuz 2017 - 12:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 yıllık hayalim dediği Yozgat Şehir Hastanesi, önünün de yapılan ve yapımı devam eden inşaat alanları ile kapatılması devasa yatırımı gölgeliyor.
2013 yılı Ocak ayında temeli dönemin TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile atılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “14 yıllık hayalimdi” dediği 475 yataklı şehir hastanesinin çevresine yapılan ve yapımı devam eden konut inşaatları adeta 5 yıldızlı otel konforundaki hastaneyi gölgede bırakıyor.
Rönesans Holding tarafından kamu özel ortaklığı yöntemi ile hayata geçirilen 75 bin metrekare arazi üzerinde kurulu, 300 Milyon TL’ye mal olan hastane için yanındaki Devlet Su İşleri de kaldırılmıştı. Devlet Su İşlerinin kaldırılmasının sebebi ise batı illerinden doğuya, doğu illerinden de batıya seyahat eden vatandaşların devasa hastaneyi görmesini sağlamaktı. DSİ’nin kot farkının düşürülmemesi ve hastanenin yoldan da görünmesine engel oluyor.
Vatandaşlar, Yozgat’a böylesine bir sağlık yatırımının gelmesine sevindiklerini belirterek, hastanenin, Kent Park gibi çarpık ve düzensiz yapılaşmasına izin verilmesinden dolayı önünün kapatıldığını ifade ettiler.
Akdağmadeni İlçesinden torununu hastaneye getirdiğini ifade eden Kemal Aslan, isimli vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranı olduğunu belirterek, hastanenin Yozgat’a kazandırılmasında emeği olan başta Cumhurbaşkanı Recap Tayyip Erdoğan ve Yozgatlı siyasilere teşekkür etti.
Böylesine büyük bir yatırımın hemen önüne binaların yapılmasının çok yanlış olduğunu ifade eden Arslan, “Keşkelerle, söylemlerle Yozgat’ı içinden çıkılmaz hale getiriyorlar. Şuan hastanenin hemen önünde yeni bir inşaat yükseliyor, yazık değilmi? Belediye, Valilik böyle bir yapıya neden izin veriyor. Hastanenin şuan sadece yolu var. Ama yollarda bozuk, yapılıyor ama onada geç kalınmış. Cumhurbaşkanımız hastanenin önünün bu şekilde kapatılmasını görmüş olsa eminim il yöneticilerini topa tutardı. Ben buraların resmini çektim bunu bir şekilde Cumhurbaşkanımıza ulaştırmaya çalışacağım. ”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.