""

Gazetemizin gündeme getirdiği yağmurzedeye yardımeli « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:42

Gazetemizin gündeme getirdiği yağmurzedeye yardımeli

Geçtiğimiz günlerde yağan yağışla birlikte kaldığı gecekonduyu su basan aileyi Gazetemiz Yeniufuk’un gündeme getirmesiyle birlikte aileye bir yardımda Bozok Üniversitesi öğrencilerinden geldi.

Gazetemizin gündeme getirdiği  yağmurzedeye yardımeli
Son Güncelleme :

25 Ekim 2017 - 7:00

Geçtiğimiz günlerde yağan yağışla birlikte kaldığı gecekonduyu su basan aileyi Gazetemiz Yeniufuk’un gündeme getirmesiyle birlikte aileye bir yardımda Bozok Üniversitesi öğrencilerinden geldi.
Yozgat’ta zor şartlar altında yaşam mücadelesini sürdüren ailenin yardımına bu kez de üniversite öğrencileri koştu. Yozgat merkez, Yeni Cami Mahallesi, Kışla Altı Sokak’ta yaşayan 3 kişilik ailenin kaldığı gecekondu 3 hafta önce şiddetli yağış nedeniyle su basmış ev kullanılamaz hale gelmişti. SYDV yardımlarda bulunmuş ailenin yaraları sarılmaya çalışılmıştı. Tek odalı gecekonduda yaşayan ailenin yardımına öğrenciler de duyarsız kalmadı.
BİRİKTİRDİKLERİ HARÇLIKLA EVİN BOYA VE TAMİRAT İŞLERİNİ YAPTILAR
Üniversite Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi bölümü öğrencileri, danışman hocaları Öğr. Gör. Fuat Köker öncülüğünde bir araya gelerek tek odalı gecekonduda yaşayan ailenin evini boyamak ve diğer onarımlarını yapmak için harçlıklarını biriktirdi. Daha sonra bu parayla boya ve alçı alan öğrenciler, evin başta temizliği olmak üzere boyası, yıkık ve çatlak olan duvarların onarımını yaptı.
Dokuz kişiden oluşan arkadaş topluluğu ile Yozgat’ta yardıma muhtaç ailelere yardım etmek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi bölümü öğrencilerinden Osman Salih Arslanhan, “Yozgat kış memleketi olduğu için kış aylarında bakıma ihtiyacı olan evlerde kış daha ağır geçiyor. Evi onarıma ihtiyacı olan aileleri yeri geliyor unutuyor, yeri geliyor neyse diyor, yeri geliyor göz ardı ediyoruz. Biz bu evi arkadaşlarımızla birlikte tespit ettik.
Evin su alma sorunu var. Duvarları boyasız, küf ve nem var. Biz de bu eve yardım etmek amacıyla elimizden geldiğince cep harçlıklarımızı biriktirip boya, alçı ve sıvasını yaparak yardım etmeye çalışıyoruz. 8-9 kişi bir araya gelip kardeşliğimiz ile buradakilerin elinden tutmaya yardım etmeye geldik.” diye konuştu.
Ersin Yaylı da öğrencilerin kendileri için attığı adımdan çok mutlu olduğunu belirterek, “Geçenlerde evimizi su basmıştı.
Gazeteden görüp gerçekten merhametle bütün o güzel hisleri ile böyle bir adım atmaları bizi sevindirdi. Öğrenciler evimizde boya ve temizlik gibi birçok ihtiyacımızı da bu şekilde çözdüler. Evimiz sel baskını nedeni ile kullanılamaz bir haldeydi. Geldiler ve kışın rahat geçirebileceğimiz bir hale getirdiler. Bunun için kendilerine çok teşekkür ederim. Gerçekten mutluyuz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.