""

Havanın ısınması oto lastikçilerin iş yoğunluğunu artırdı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 20:11

Havanın ısınması oto lastikçilerin iş yoğunluğunu artırdı

Yozgat’ta, baharın gelmesi ve hava sıcaklıklarının artması oto lastikçilerin iş yoğunluğunu artırdı.

Havanın ısınması oto lastikçilerin  iş yoğunluğunu artırdı
Son Güncelleme :

27 Mart 2017 - 7:00

İlde 9 yıldır oto lastik satışı ve tamiratı yapan Erol İşbilen, havanın ısınmasıyla birlikte araç sahiplerinin araçlarının yazlık lastiklerini taktırmak için oto lastikçilerin yolunu tuttuğunu söyledi. İşbilen, “Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte birkaç gündür işlerimizde yoğunluk var. Yozgat’ta kış mevsimi yaza göre daha uzun seyrettiği için her yıl mayıs ayına kadar lastik değiştirme işi devam ediyor. Bizim lastik atölyemiz, oto tamir bakım ve yedek parça bayimizin olduğu ve 3 katlı binada olduğu için araçlarını tamire getiren vatandaşlar da bizi tercih ediyor. Bu yüzden iş yoğunluğumuz biraz daha artıyor.” dedi.
Araç sahiplerini araçlarının kışlık lastiklerini değiştirmesi konusunda uyaran İşbilen, “Kış lastiği kış şartlarına göre özellik taşımaktadır. Yaz lastikleri ise yaza göre tasarlanmıştır. Bu bakımdan yazlık lastiklerin mutlaka değiştirilmesi gerekir. Lastik değiştirme ve rot balans fiyatlarında geçen yıla oranla her hangi bir değişiklik olmadı. 4 lastik takma ve değiştirme 40 TL bu işlemi yaparken ayrıca balansı da ücretsiz yapıyoruz. Ayrıca lastik otelimizde vatandaşlarımızın araçlarının değişen lastikleri de bir yıl boyunca burada 40 lira ücret karşılığında muhafaza altında kalıyor.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.