""

Hayata sporla bağlanıyolar « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 21:30

Hayata sporla bağlanıyolar

Sorgun Engelliler Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, engelleri aşmak için verdikleri mücadeleyi bir üst lige çıkmak için sürdürüyor.

Hayata sporla bağlanıyolar
Son Güncelleme :

03 Aralık 2021 - 18:04

Sorgun Engelliler Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, engelleri aşmak için verdikleri mücadeleyi bir üst lige çıkmak için sürdürüyor.
Sorgun’da Kapalı Spor Salonunda Dernek Başkanı Zeynep Ertal Altunkuyu ve Antrenör Hamza Kablanoğlu eşliğinde antrenmanlarını sürdüren Sorgun Engelliler Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, lige iddialı hazırlanıyor.
Yaşları 16 ile 50 arasında değişen kimi doğuştan kimi de sonradan engelli olan sporcular, eve kapanmak yerine sporun engellilere sağladığı imkanlardan yararlanarak idmanlarını aksatmadan yapıyor. 3. Lig’de mücadele eden Sorgun Engelliler Umut Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 2. Lig’e çıkmayı hedefliyor.
Kepçe operatörüyken geçirdiği kaza sebebiyle engelli olan İsmail Keleşoğlu, “5 yıldır basketbol oynuyorum. Kepçe operatörüydüm, iş kazası sonucu bu hale geldim. Engelim basketbol oynamama engel değil. Basketbol oynayınca daha mutlu oluyorum. Ruhen ve bedenen rahatlıyor insan. Herkesi basketbol oynamaya davet ediyoruz. Spor bizi hayata bağlıyor” dedi.
Antrenmana 21 kilometre yol kat ederek geldiğini söyleyen 23 yaşındaki İsa Arslan, “Sorgun’un Gököz köyünde yaşıyorum, buraya 21 kilometre uzaklıktaki köyümden kendi aracımla gelip gidiyorum.6 yıldır bu sporu yapıyorum. Hedefimiz büyük, nasip olursa 2. Lig’e çıkmak istiyoruz. 2.5 yaşında traktör kazası sonucu omurilik felci oldum. Hiçbir engelim yok basketbol oynamak için. Diğer engelli kardeşlerimiz de umutsuzluğa kapılmasın, evlerinden çıksınlar ve gelsinler bize ulaşsınlar, ben engelliyim diye evde oturmasınlar. Bir engelli, bir işi yapmak istesin onu yapar. Spor bizi hayata bağlıyor.”dedi.
Takımın antrenörlüğünü ve kaptanlığını yapan Hamza Kablanoğlu ise, “Spor bizim her şeyimiz, hayata sporla bağlanıyoruz. Spor bizim için hareket oluyor, antrenmana gelmeyince kendimi iyi hissetmiyorum ama gelince mutlu oluyorum. Bu yıl hedefimiz 2. Lig’e çıkmak. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yozgat halkından destek bekliyoruz.”diye konuştu. Haber Merkezi

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/puandurumu.php on line 19