""

İl Dernekler Müdürlüğünden personele iş eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 10:42

İl Dernekler Müdürlüğünden personele iş eğitimi

Yozgat İl Dernekler Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında il genelinde görev yapan dernekler birimi personeline iş yürütme eğitimi verildi.

İl Dernekler Müdürlüğünden  personele iş eğitimi
Son Güncelleme :

10 Kasım 2017 - 7:00

Valilik toplantı salonunda düzenlenen programa İl Dernekler Müdürlüğünde görevli personel ile ilçelerde dernek iş ve işlemlerini yürüten kaymakamlık personeli katıldı.
İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, müdürlükçe yürütülen iş ve işlemler hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Yurtlu, “ Amacımız, hizmet sunduğumuz, başta dernekler olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve temsilcileriyle vatandaş odaklı çalışmak, iş ve işlemlerin etkin, verimli ve daha süratli ve sağlıklı bir şekilde iş yürütümünün sağlanmasıdır” dedi.
Dernekler, siyasi partiler ve sendikaların iş ve işlemlerinin müdürlükçe yürütüldüğünü belirten İl Müdürü Hakkı Yurtlu , dernek işlemlerinin DERBİS üzerinden yürütülmekle, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin oldukça azaltıldığını ifade etti. Siyasi Parti işlerinin PARBİS ve sendikal işlemlerin ise SENBİS yazılımı üzerinden yürütüldüğünü Yurtlu, programa katılan personele slayt sunumu eşliğinde mevzuat bilgileri yeniledi. Bu eğitimin yılda en az bir defa olmak üzere düzenlediklerini vurgulayan İl Dernekler Müdürü Yurtlu, programda, genel iş yürütümü, dernek iş ve işlemleri, yardım toplama izin ve faaliyetleri, siyasi parti kongre ve bildirimleri, sendikal işlemler kapsamında sendikaların genel kurul ve bildirimleri, ayrıca genel olarak adli ve idari yaptırımlar hakkında geniş bilgiler verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.