""

İlim Yayma Cemiyetinde 50 öğrenci belgelerini aldı « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 04:02

İlim Yayma Cemiyetinde 50 öğrenci belgelerini aldı

İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen ve 6 hafta süren Yaz Kur’an Kursunu başarıyla tamamlayan 50 öğrenciye belgeleri düzenlenen programda verildi.

İlim Yayma Cemiyetinde  50 öğrenci belgelerini aldı
Son Güncelleme :

12 Ağustos 2017 - 7:00

İlim Yayma Cemiyetinde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Salih Altun, İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube Başkanı Ahmet Topuz, Yozgat Baro Başkan Vekili Fatih Yorulmaz, İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Nurdoğan ve davetliler katıldı.
İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şube Başkanı Ahmet Topuz, yaptığı açılış konuşmasında en eski ve en köklü bir cemiyet olduğunu belirtti. Topuz, “Bugünü idare eden nesiller buradan yetişti, geleceği idare eden nesilleri de buradan yetiştireceğiz. Ailelere çok teşekkür ediyorum. Bu dönem içerisinde özveride bulundular. Çocuklarını getirdiler, götürdüler, ilgilendiler. Önümüzdeki yıl kız çocuklarımız için de kurs açacağız. Öğrencilerimizle okullarında da ilgileneceğiz. Üniversiteye gittiklerinde de ilim yayma cemiyeti çocuklarımızın kapısıdır. Burslarıyla, yurtlarıyla, sosyal faaliyetleri ile bir kuruluş” dedi.
Vali Yardımcı Salih Altun’da İlim Yayma Cemiyetinin insanlığa yararlı işler yaptığını belirterek , “Bugün ülkemizi yöneten üst düzey, yönetici, siyasetçi ve bürokratlar bu kapıdan geçmiştir. Burada ilk verilen şey değerler eğitimidir. Çünkü biz Dünya’da ki en muazzam ve en muhteşem bir değer olan İslam’a sahibiz. Buda iyi insan olmayı gerektirir. Burada bütün insanlığı fayda sağlayan bir amaçlanıyor” diye konuştu.
İlim Yayma Cemiyeti Yozgat Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nurullah Nurdoğan, cemiyetlerinin bu yıl ilk defa yaz etkinliği düzenliğini ifade etti. Nurdoğan, “Yurdumuz bu yıl tadilattan geçecek. Gerekli ihtiyaçları giderilecek. Ayda 450 lira karşılığında erkek öğrenciler kabul edilecek.
Ayrıca cemiyetimize vatandaşlarımız kurban ve deri bağışında bulunabilirler.” dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere kurs bitirme belgeleri takdim edildi. Daha sonra katılımcılara yemek ikram edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.