""

İŞGEM heyeti İrlan’da da işletmeleri ziyaret etti « Yeniufuk Gazetesi

27 Nisan 2024 - 04:41

İŞGEM heyeti İrlan’da da işletmeleri ziyaret etti

Sorgun Belediyesi ve Sorgun TSO’nun da yönetiminde olduğu Sorgun İŞGEM Yönetim Kurulu Üyeleri İrlanda ‘da bulunan İş Geliştirme Merkezini ziyaret etti.

İŞGEM heyeti İrlan’da da  işletmeleri ziyaret etti
Son Güncelleme :

18 Kasım 2017 - 7:00

Kurum yetkilileri tarafından karşılanan heyete 4 farklı İş Geliştirme Merkezi, Organik Ürün Yetiştirme Merkezi, Limerick Üniversitesi, Teagasc Tarım ve Gıda Geliştirme Merkezinde İş Geliştirme Merkezleri ile alakalı sunumlar yapıldı.
Sorgun İŞGEM Proje Koordinatörü Yusuf Yılgın, yaptığı açıklamada, İş geliştirme merkezlerinin özellikle 1950’li yılların sonlarından itibaren yerel kalkınmayı gerçekleştirmek, işsizliği önlemek ve istihdam yaratmak amacıyla açılmaya başladığını söyledi. Yılgın, “İnkübatör” olarak tanımlanan bu sistem, yerel aktörlerin kendi bölgelerinde hayata geçirilen ve çıktıları kanıtlanmış bir model olarak günümüzde de yaygınlaşmaya başladı. Örneğin; İrlanda gibi 4,7 Milyon nüfuslu bir ülkede 50’ye yakın inkübatör bulunuyor ve bu inkübatörler 90’lı yıllarda İrlanda’nın gerçekleştirdiği çarpıcı kalkınma hamlesinin lokomotifi olmuştur.
Bundan dolayı teknik gezi İrlanda’ya yapıldı ve bu ziyaret çok faydalı ve olumlu geçti. Ziyarette bulunulan yerlerde uygulanan bir çok farklı iş modeli Sorgun İŞGEM için örnek teşkil edebilecek”dedi.
Gezi kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Dublin Büyükelçisi Levent Murat Burhan ziyaret edilerek İrlanda ekonomisi ve Türkiye ticareti hakkında toplantı yapıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.